2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Program

Vajon mit kezdett volna Bizet a raggae-vel?

A Melodika csoport tagjai előadóművész-tanárok, akik szívügyüknek tekintik a klasszikus zenei ismeretterjesztést innovatív, élményszerű módon. Interaktív, zenés show-műsoruknak szerves része a játék a közönséggel.

Klasszikus zene, ma? Megőrültél?
Melodika Csoport
2016. május 11., 19.30, szerda
MOM Kulturális Központ

Amikor megismerkedtünk, az a közös gondolat hozott bennünket össze, hogy a klasszikus zenét valami egészen különleges módon kell közelebb vinni az emberekhez – mondja Csernus Katalin (gitár) – és így alakult, hogy újracsomagoltuk a „nagyokat”, szabad teret adva a játéknak. Nálunk a különböző stílusok jól megférjenek egymás mellett. És bebizonyosodott, hogy ez az elképzelés gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagyon bejön. Testdobolás és taps, hétköznapi tárgyak, mint hangkeltő eszközök – ezek mind lenyűgözik a koncertjeink látogatóit, és igazi varázsos hangulat alakul ki, miközben megismertetjük és megszerettetjük velük a zenetörténet óriásait – teszi hozzá lelkesen Kata.


Különleges koncertre kerül sor május második szerdáján a fővárosban. Egyedi hangszerelésben tolmácsolva, három kiváló zenész előadásában frenetikus előadás vár május 11-én a MOM Kulturális Központ látogatóira. A 2014-ben alakult formáció az innovatív, klasszikus zenei alapokról kiinduló  crossover stílus híve. Az interaktív koncerten olyan klasszikus szerzők népszerű művei hangzanak fel rendhagyó hangszerelésben, mint Bartók, Bach, Piazzola, Bizet, Albéniz.

A Melodika Csoport egyetlen európaiként bejutott az amerikai SAVVY Chamber Music Competition kamarazenei verseny júniusi döntőjébe. – Az első fordulóban interneten keresztül kellett beküldeni három különböző zeneszámot, – meséli Kata, aki gitáron tüsténkedik az együttesben. – Szerencsésen továbbjutottunk – teszi hozzá. – Utána jött a 2. forduló, ahol egy 20 perces kötetlen Skype interjún vettünk részt. Itt annyira jól szerepeltünk, hogy a középdöntőből a 4 legjobb között kerültünk tovább a június 6-i döntőbe, – Méghozzá egyetlen európaiként ! – teszi hozzá büszkén Kata. – A döntősök ösztöndíjjal részt vehetnek a SAVVY Musicians in Action szakmai workshop-on, ahol management-tel és színpadi, szakmai kérdésekkel foglalkoznak. A májusi koncerten Antal Gábor (zongora/melodika), Csernus Katalin (gitár) és Pödör Bálint (ütőhangszerek) ebből a zenei anyagból is megszólaltatnak néhány művet.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek