EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,00 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XVI.kerület

Várják az edzőtermek a Down-szindrómás Attilát

Mikó Ati

Ati az edzőteremben (fotó:facebook)

Felrobbant a Facebook, amikor egy fiatalember elmesélte testvére, Attila történetét. Felháborodottan osztották tovább több mint nyolcezren a posztját. Egy kerületi edzőteremről ír:

Az öcsém szüleim kíséretében elkezdett edzőterembe járni. Ahogy ő mondja: „eltüntetni a nagyhasát”. Néhány alkalom után egyre lelkesebb lett. Leginkább olyan időszakban látogatták a termet, amikor egyedül vagy nagyon kevesen vannak. A mai napon azonban a terem tulajdonosa megkérte szüleimet, hogy a továbbiakban ne látogassák a termet. Ugyanis több panasz is érkezett a Down-szindrómás öcsémre – írta le röviden a testvérével történteket Mikó István. Egyszerűen zavarta a jelenléte azt a néhány „egészséges” felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom alatt találkozott – írta. A mi életünk ezzel jár, ilyennek imádom az öcsémet – tette hozzá és kifejtette, nem szeretne senkit megbántani, a célja csupán annyi, hogy  szeretnének egy  új termet találni, ahol nem zavarnak senkit.


A hvg.hu-nak a terem tulajdonosa – nevének elhallgatását kérve – azt állította, hogy nem küldték el a Down-szindrómás fiút, sőt, segítettek neki eligazodni, de más vendégektől olyan visszajelzések is érkeztek, amelyek elmarasztalóak. Szerinte kitiltásról és diszkriminációról szó sincs, de egy edzőterem veszélyes üzemnek számít, ahol többen végeznek munkát egymás mellett.

– Kénytelen vagyok reagálni a tulajdonos nyilatkozatára – írta Mikó István. – Ahogy eddig sem, továbbra sem célom támadni a termet vagy annak tulajdonosat, aki a kezdetektől segítőkész és nyitott volt. Korrektül elmondta, hogy szemelyi edzőként nem tudja felügyelni, de szívesen megmutogatja, melyik gépet hogyan használják. Köszönöm, hogy szánt időt a testvéremre. Üzleti okokat szem előtt tartva hozott egy döntést. Nem tiltotta ki az öcsémet  a teremből, csak megkérte, hogy ne menjen többet.


A happy end: rengeteg edző és edzőterem jelentkezett, ahol szívesen fogadják Attilát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.