2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Zenei díjat alapított a Petőfi Rádió

Új zenei díj várja a hazai könnyűzene képviselőit, ugyanis a Petői Rádió idén először készül átadni a Petőfi Zenei díjat azoknak a hazai tehetségeknek, akiket a szakmai zsűri és a közönség is érdemesnek tart az elismerésre. A díjátadót a soproni Telekom VOLT fesztivál nulladik napján rendezik meg. A két és fél órás show-n olyan hazai és nemzetközi sztárok lépnek fel, mint Ákos, Rúzsa Magdi, Ella Eyre és a Lost Frequencies. 

Az esemény sajtótájékoztatóján Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a következő gondolatokkal kezdte meg a díj bemutatását és annak történetét.


Petőfi Zenei Díj SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ (Fotó: Máté Krisztián)

(Fotó: Máté Krisztián)

– A megújuló közmédia minden tehetségre figyel. A Petőfi Rádió, TV és a petofilive.hu már a magyar zene otthonává vált. Ezzel évtizedes munka érett be és mára elmondható, hogy az a fiatal, aki a a zenében szeretne maradandót alkotni, jó partnert talál az előbb felsorolt felületekben. Fontos hangsúlyozni, hogy a közmédia küldetése nem csupán abban merül ki, hogy időről-időre új, hazai produkciókra irányítja a közönség figyelmét és rendszeresen játssza a dalaikat, de feladatunknak érezzük azt is, hogy a legjobbakat egy nagy ünnep keretében minden évben elismerésben is részesítsük – fejtette ki Vaszily Miklós, majd Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője hozzáfűzte:

– A Petfői Rádió az utóbbi időben a magyar könnyűzene egyik legfontosabb csatornájává vált. Fesztiválszervezőként látjuk, hogy a Petőfi az elmúlt években hány új, mára meghatározó zenekart és előadót fedezett fel és mutatott be elsőként a hazai közönségnek.


Együtt bulizik Ákos, Flour és Wilkinson!

Vaszily Miklós, Petőfi Zenei Díj SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ (Fotó: Máté Krisztián)

Vaszily Miklós (balról második)  (Fotó: Máté Krisztián)

A nagyszabású gálát június 28-án, a soproni Telekom VOLT fesztivál nulladik napján rendezik meg. Az igazán egyedülálló, két és fél órás show alatt 8 díjat, egy életműdíjat és további szakmai elismeréseket adnak át.

– Célul tűztük ki, hogy ebben az impozáns környezetben a VOLT nagyszínpadain olyan programokat állítsunk össze, amelyben a legfontosabb hazai produkciók közül többen, egyedi programmal lépnek fel és több nemzetközi sztár is vendégül láthatunk – mesélte Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció másik szervezője.

Kovács Ákos, Petőfi Zenei Díj SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ (Fotó: Máté Krisztián)

Freddie és Kovács Ákos (Fotó: Máté Krisztián)

És kik azok a nemzetközi és hazai sztárok? A brit Ella Eyre-t nem kell bemutatni a hazai közönségnek, ugyanis az R&B-soul énekesnőnek olyan toplistás számait ismerik itthon, mint az If I go vagy a Deeper. Látható és hallható lesz a szintén angol Wilkinson illetve a belga fenegyerek, Felix de Laet, akit a világon csak Lost Frequencies-ként ismernek.

Hazai fronton a legnagyobb dobásnak Ákos nagykoncertje ígérkezik, de mellett Rúzsa Magdi, a Wellhello, a Quimby, Lofti Begi, Mező Misi és a Punnany Massif is fellép.

 

And the winner is… 

A jelölteket az elmúlt egy évben egy 200 fős szakmai zsűri választotta ki, majd hozták nyilvánosságra. A zsűri szavazatai mellett a közönségnek is komoly beleszólása lesz a díjak alakulásában, ugyanis június 20-ig lehet leadni a voksainkat a petofilive.hu-n. A jelöltek között olyan sztárokat fedezhetünk fel, mint Ákos, Rúzsa Magdi, Flour Tomi, Szabó Balázs, Fábián Juli, Freddie, Marge és DJ Palotai is megtalálható.

Kapcsolódó Cikkek