EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Extra

A Trónok harca sorozatot nem érinti a britek kilépése

A népszerű Trónok harca tévésorozatot, amelyet részben Észak-Írországban forgatnak, nem érinti a britek döntése, hogy kilépnek az Európai Unióból – közölte a hétvégén a szériát gyártó HBO, amely a bejelentéssel azoknak a spekulációknak akart elébe menni, hogy a drága produkció uniós forrásokat veszíthet el.

A britek csütörtökön népszavazáson döntöttek az Európai Unióból való kilépésről, ami számos, egyelőre még kiszámíthatatlan következménnyel járhat a világ ötödik legnagyobb gazdasági hatalmának tartott Nagy-Britanniára nézve.


A Brexit a hollywoodi filmstúdiókat és kábeltévéket is elbizonytalaníthatja: kérdésessé válik, hogy vajon megéri-e nekik továbbra is Nagy-Britanniában forgatni, részben azért, mert az ország nem jut majd hozzá többé uniós támogatásokhoz.

Az HBO megerősítette, hogy a Trónok harca ugyan a kezdeti évadokban kapott támogatást az Európai Unió regionális fejlesztési alapjától, ám az utóbbi évadokra ez a forrás már elapadt. A csatorna közleményében leszögezte, hogy az uniós referendum szerintük nem befolyásolja majd a Trónok harca produkcióját.

Az HBO legnézettebb sorozata folyamatosan kapja a támogatást az Egyesült Királyságtól, beleértve az észak-írországi filmes és televíziós szervezetet (Northen Ireland Screen, NIS), amely kormányzati forrásokból segíti a helyi üzleti vállalkozásokat.

Az NIS pénteki közleménye szerint a szervezet nem használ fel európai uniós forrásokat. Az észak-írországi szavazók egyébként többségben az unióban maradás mellett szavaztak.

Az Emmy-díjas Trónok harca George R. R. Martin regényfolyama nyomán készül. A sorozat jelenleg a hatodik évadánál tart, az Entertainment Weekly szerint epizódonként tízmillió dollárt (2,8 milliárd forintot) fordítanak a gyártására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Megható! Így vigasztalták Liptai Claudiát

    Két héttel Gesztesi Károly halála után a műsorvezető egy újabb bejegyzést osztott meg közösségi oldalán, amiben elárulta, hogy barátai mennyit segítenek neki, hogy feldolgozza azt a mérhetetlen fájdalmat, amit volt férje és gyermekének édesapja elvesztése miatt érez.

  • Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian a mellét is sminkeli

    Kim Kardashian ismét megmutatta testét Mexikóban, tengerparti fürdőzés közben. A valóságshow sztár egy teljes napot töltött a strandon egy bronzszínű, egyrészes fürdőruhában, ami kevesebbet takar testéből, mint egy bikini.