EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Külföld

A vasúti jelzőrendszer okozta a belgiumi vonatbalesetet

A belga vasúttársaság elismerte, hogy a vasúti jelzőberendezés hibája okozta a vasárnap éjjeli vonatbalesetet – hangzott el az M1 aktuális csatornán hétfő délelőtt.

Feltételezések szerint villámcsapás miatt nem működhetett megfelelően a berendezés, de ezt nem erősítette meg a vasúttársaság – tette hozzá a csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója.


A helyreállítás akár napokig is eltarthat, a vasúti rendőrség mellett az ügyészség és a biztosítótársaság is bekapcsolódik a nyomozásba – közölte a tudósító.

Vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele egy tehervonatba egy személyvonat a vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse településnél. Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott. A balesetnek három halálos áldozata van, kilenc embert különböző súlyosságú sérülésekkel kórházba vittek, további 27 embert könnyebb sérülésekkel kezelnek.

Kapcsolódó Cikkek