2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Belföld

Aigner Lucia: Nem tudom felfogni, hogy apu elment

Érthetetlen, fájdalmas és megdöbbentő – családja sem tudja, mi okozhatta Aigner Szilárd halálát. Lánya, a húszéves Lucia a Lokálnak elmondta, semmi sem utalt arra, hogy nagy baj van. Az ismert meteorológus hetvenedik születésnapját vasárnap este még megünnepelték.

Egyelőre nem tudni, mi okozta Aigner Szilárd halálát. Húszéves lánya, Lucia megtörten nyilatkozott a Lokálnak.


aigner_és_lánya– Fel sem fogtuk még, hogy mi történt. Tegnapelőtt volt a hetvenedik születésnapja, minden rendben volt, jól érezte magát. Mindannyian vele örültünk. Az elmúlt időszakban is folyamatosan dolgozott, halála napján is munkába akart indulni. Nagyon nehéz erről beszélni, azt hiszem, csak pár nap múlva leszünk mi is okosabbak – mondta a fiatal lány, aki egy nappal édesapja előtt ünnepelte a születésnapját. Míg apja hetven-, ő húszéves lett. Hihetetlen lelkierővel segíti édesanyját, az ország másik kedvenc meteorológusát, Pártai Luciát.

Úgy tudjuk, Aigner Szilárd az utóbbi időben nagyon lefogyott. Lánya szerint azonban ennek nem volt köze a tragédiához.


˜– Két hónapja volt egy műtétje, minden rendben zajlott. Emiatt valóban lefogyott, de teljesen felgyógyult. Azt gondolom, ennek nincs köze ahhoz, ami történt – tette hozzá Lucia, aki azt is elmondta, többet csak a boncolás után tudnak majd.

A sors különös fintora, hogy Aigner Szilárd még 2013-ban azt nyilatkozta, biztos abban, hogy már csak hat év jut neki az életből. Akkor ezt azzal magyarázta, hogy utánanézett a felmenőinek és ennyi ideje lehet hátra.

Védjegyévé vált a „derűs napot!” köszönés, próbált mindig pozitív lenni, annak ellenére, hogy tragédiák övezték az életét. Első felesége daganatos betegségben hunyt el, utána egy ideig egyedül nevelte nagyobbik lányát, aki ma már 37 éves. Pártai Luciával első gyermeküket kéthetes korában tragikus körülmények között elvesztették, de jött Lucia, aki bearanyozta a mindennapjaikat. Aigner Szilárd büszke volt a családjára és csak arra vágyott, hogy élete végéig dolgozhasson egészségben.

Keretbe: Németh Lajos: Fiatal volt még ahhoz, hogy elmenjen!

– Rendkívül becsületes, az időjárás minden rezdülésére odafigyelő és ismerő kolléga volt – mondta a Lokálnak végtelen szomorúsággal a hangjában Németh Lajos. – Egész életében a maximumot nyújtotta. Nagyon megrendített a halála, fiatal volt még ahhoz, hogy itthagyja ezt a világot – tette hozzá az időjós.

Lions Nemzetközi bált tartottak az Iparművészeti Múzeumban. A képen Aigner Szilárd

Aigner Szilárd

Kapcsolódó Cikkek