EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Tech

Átszövik életünket az okoskütyük

Ismerős érzés, amikor az üzenetünket folyamatosan felülbírálja az okostelefon? Így lesz a „szabin vagyok”-ból „szobán vagyok” , de a „vázas bringa” helyett „vázás bringát” írhatunk, ha nem figyelünk a beépített automatizmusra. Ennek ellenére az okos eszközök vitathatatlanul megkönnyítik az életünket, de nem árt résen lenni, nehogy a fejünkre nőjenek a gépek.

Digital composite of finger pointing to app icons menu, Image: 187834645, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

profimedia

A hűtő tudja, hogy mit kell venni


A digitális hűtő magától rendel utánpótlást, ha elfogyott a tej vagy a tojás, és egy alkalmazáson keresztül akár még chatelhetünk is vele. Megkérdezhetjük, hogy hazafelé vegyünk-e vajat és belekukkanthatunk anélkül, hogy kinyitnánk az ajtaját. Egy digitális kamera ugyanis automatikusan minden egyes ajtónyitás után lefotózza a polcokat és megmutatja az utolsó mentett képet. A szoftver figyelemmel követi az ételek frissességét és azonnal jelzi, ha egy termék szavatossága lejárt. A család egészségére is ügyel: összeállítja és elküldi telefonunkra a heti étrendet a testsúly, a nem, a magasság és a BMI index alapján.

agyhullampant_2Agyhullámra jön a zene


Cirka 50 ezer forintért rendelhető meg az internetről az a fejpánt, amely az agyhullámokból érzékeli viselője hangulatát, és azonnal le is játssza az ennek megfelelő zenét. Szerintünk sok értelme nincs, de jópofa ötlet, hogy beindul a rock, ha bulira vagyunk hangolva, és bekapcsol a meditációs zene, amikor a stressz éppen a „tetőfokára hág”.

okosvibratorUdvarol is, nem csak rezeg

Az iPhone-nal és az androidos telefonokkal is kompatibilis vibrátor a reklámszöveg szerint nem csupán egy szilikonba csomagolt elektromos motor, hanem lélekápoló és fantáziaserkentő is. Az apró segédeszközt akár bugyiba rejtve is lehet viselni, de fontos, hogy használatához a beépített akkumulátort fel kell tölteni, hogy távolról is vezérelhető legyen. Az applikációhoz különböző  fantáziacsomagok tartoznak, hangoskönyvvel, zenével. A virtuális előjáték során a vibrátor először simogató rezgéssel kényeztet, de ha a történet beindul, az ügyes kis játékszer is rákapcsol.

Kapcsolódó Cikkek