2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb III.kerület

Az Óbudai Kamarazenekar évadzáró hangversenye a társaskörben

Az Óbudai Kamarazenekar a Till Ottó által  1954-ben Óbudán alapított zenekar máig élő  és folytonosan működő utódközössége. A  közösség egyedülálló abban, hogy többféle  rétegből együtt vannak az amatőr zenészek, hivatásos zenészek, zenehallgatók, a  tanulókorúak, aktívak és nyugdíjasok, hívők  és ateisták, autósok és kerékpárosok. Az  összefogó erőt Till Ottó személyisége alapozta  meg és a zene közös szeretete tartja fenn.  Az Óbudai Kamarazenekar hangversenyeire  rendszerint megtelik az Óbudai Társaskör.   Amikor Till Ottó megalakította a zenekart, az  ifjú muzsikusok kilenc-tíz évesek voltak, ma  már zömmel tisztes családanyák, családapák.  Az együtt muzsikálás, a zene szeretete vonzza  őket, hogy a mai napig részt vegyenek a zene- kar munkájában. A baráti szellem közösségi  ereje, a helyszínek váltakozása, utazások  egyéni színt hoztak az együttes életébe. A  zenekar évadzáró koncertje június 13-án 19  órakor kezdődik az Óbudai Társaskörben (III.  Kiskorona utca 7.). Vezényel: Héja Domonkos.  Belépőjegy egységesen 800 forint.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.