2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Extra

Bagolyfiókákat nevelt fel a panelerkélyen a házaspár

Eddig gyönyörködött, most aggódhat a battonyai panelházban élő Juhász házaspár: az erkélyük balkonládájában élő fülesbagoly-fiókák elhagyták a fészküket, de vajon túlélik-e a költözést?

Nyolc éve, hogy Juhász Edit és férje battonyai panellakásuk nappalijából figyelheti az erkélyük balkonládájában élő fülesbaglyok valóságshow-ját. A madarak egyáltalán nem félnek az emberektől, sőt minden évben fiókákat nevelnek.

– Már több tucat fiókát költöttek ki és neveltek fel a bagolyszülők – meséli büszkén Edit. – Legutóbb márciusban ült a mama a tojásokra, májusig kotlott rajtuk, addig a hím hozta neki a táplálékot. A tojásokból négy tollpamacs kelt ki, szépen növekedtek. Annyira megerősödtek, hogy a minap az utolsó is kirepült új fészkelőhelyet keresni magának.

bagoly1 bagoly3

Kapcsolódó Cikkek

  • Hurrá, itt a gyereknap!

    Hurrá, itt a gyereknap!

    Május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyerekeket, akiknél nincs tisztább és ártatlanabb teremtés a Földön. Ők azok, akik megnevettetnek és megríkatnak minket, nélkülük bizonyára üresek lennének a mindennapjaink.

  • Gömöri szívesen kioszt pár pofont

    Gömöri szívesen kioszt pár pofont

    Testépítőversenyre készül Gömöri András Máté, már csak néhány napja van hátra a nagy napig. Hosszú út vezetett ideáig, de mint mondja, 16 évvel idősebb felesége, Polyák Lilla a holtpontokon is átsegítette, amiért nem lehet elég hálás neki.