2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Erzsébet program

Bátorságra nevel a Gyógyuló Holnapocska

Kétszeresére emelkedik a tavalyihoz képest azoknak a súlyos betegségből gyógyuló, vagy abban szenvedő gyermekeknek a száma, akik az idén a Holnapocska Tábor foglalkozásain vesznek részt a Zala megyei Zalaszabarban. A hatodik alkalommal megszervezett élményterápiás tábort most második alkalommal támogatja az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az Erzsébet-program keretében.

Zalaszabar, 2014. július 28. Egy táborozó kisfiú a zalaszabari Holnapocska Táborban 2014. július 28-án, ahol sajtótájékoztatót tartottak a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek táboroztatását segítő civil szervezetek támogatásáról és munkájáról. MTI Fotó: Varga György

Zalaszabar, 2014. július 28.
Egy táborozó kisfiú a zalaszabari Holnapocska Táborban 2014. július 28-án, ahol sajtótájékoztatót tartottak a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek táboroztatását segítő civil szervezetek támogatásáról és munkájáról.
MTI Fotó: Varga György

Ebben az évben öt turnust bonyolítanak le, az első június 26-tól indul és egészen július 1-jéig tart. Ide kifejezetten a veleszületett szívbetegséggel küzdő gyerekeket várják. A következő etap július 10–15. között lesz, a reumatikus betegségben szenvedő kicsiknek. Nem sokkal később (július 24–29.) a daganatos gyerekek kerülnek sorra, a hónap végétől pedig augusztus 5-ig már Tihany következik, ahová ugyancsak daganatos gyerekeket várnak. Az utolsó Holnapocska Tábor augusztus 14–19. között lesz, ismét Zalaszabarban, ide a siket gyerekeket várják.


A tábor legnépszerűbb része a hatalmas kalandpark, ahol teljesen biztonságos akadálypályákon kelhetnek át a gyermekek, a többszintű feladatok megoldása pedig a testi-szellemi felüdülés mellett tudatosítja bennük, hogy súlyos betegségeik ellenére fontos tagjai a társadalomnak.

A zalaszabari központban tavaly kilencven gyermek volt, idén viszont már kétszer ennyi élhet a kivételes és speciális táborozási lehetőséggel, ami az Erzsébet-program támogatásával csupán jelképes kiadást jelent az érintett családoknak.

Kapcsolódó Cikkek