EUR: 326,53 Ft
CHF: 290,06 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb X.kerület

Bebiciklizhetik Kőbányát

Elsősorban a kerületben élő családokat várja a Kőbányai Torna Club SE 5–15 kilométer hosszú kerékpártúráira. A túrák célja, hogy bemutassák a kerület és közvetlen környékének kerékpárút-hálózatát, megismertessék az itt élőkkel, merre lehet biztonságosan közlekedni kerékpárral. A kirándulásokat tapasztalt túravezetők irányítják, és a túra végeztével a BringaParkban frissítővel várják a résztvevőket. Még négy túra van hátra, a következő június 25-én lesz, majd július 9-én és 24-én, végül pedig augusztus 6-án. A csapat minden alkalommal a felújított Újhegyi Közösségi Ház elől indul és a BringaParkba (Hangár utca 10.) érkezik. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Kerékpárút bicikli Kőbánya (Fotó: Máté Krisztián)

Kerékpárút bicikli Kőbánya (Fotó: Máté Krisztián)

A szervezők közlése szerint Kőbánya a kerékpáros infrastruktúra, illetve a kerékpárral biztonságosan használható (kisebb forgalmú) utak tekintetében jó helyzetben lévő budapesti kerületnek számít. A város más részeibe vezető kerékpárutak lehetővé teszik a biztonságos kerékpáros-közlekedést Kőbánya tágabb környezetében is.


Az Újhegyi lakótelep közvetlen összeköttetésben van Kispesttel, Zuglóval, a Kőbányai úton keresztül pedig a Népligettel, a belvárossal, illetve tágabb értelemben a budai rakparton lévő kerékpárúttal, illetve a Városligettel. Ennek ellenére sokan mégsem mernek bicajra pattanni, mert valamilyen okból nem érzik magukat biztonságban. Nekik kívánnak segíteni ezekkel a túrákkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.