EUR: 326,31 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXII.kerület

Bementünk az őserdőnkbe

Idén is csatlakoztak a helyi civilek az Urbitális majális programsorozathoz. A Promontórium Polgári Casino és a Dunapart Tétényi Lovasklub közös rendezvényén a lovarda mutatkozott be, és Gergely Attila botanikus vezetésével bejárást tartottak a hazai „őserdőnek” számító Duna-parton. Erre mi is kíváncsiak voltunk, térdig jártunk ugyan az aljnövényzet dzsungelében, de a háborítatlan természet szépsége miatt megérte.A Tétényi Lovasklub mellett, az M0-stól 100 méternyire hangos madárhad fogadja a Duna-part felé tartókat. Út ugyan nincs, csak egy-két elszánt természetkedvelő által kijárt ösvény, de a látvány és az élővilág hangjai magával ragadóak. Kalauzunk, Gergely Attila botanikus elmondta, tíz éve azon dolgoznak, hogy ezt a 8-10 kilométeres Duna-parti szakaszt védetté nyilvánítsák, le egészen a nagytétényi kastélyparkig.Dunapart Tétényi Lovasklub22

– Ki gondolná, hogy itt az M0-s tövében ilyen élet van?! Még azt mondják, nálunk nincs őserdő, tessék megnézni: itt van! Ez a természetes, ligetes-fás és az aljnövényzet egyedülálló, ugyanaz, mint a védett Háros-szigeten, ahová csak engedéllyel lehet bemenni.


Dunapart MO-s22

Természetes ligetes erdő és aljnövényzetben barangolhatunk térdig a Dunaparton a Tétényi Lovasklubtól a Kastélymúzeumig

Dunapart Gergly Attila22

Gergely Attila botanikus

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.