EUR: 345,76 Ft
CHF: 321,66 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Életmód

Beyoncé és társai eszement diétái

Nyáron jönnek a tuti tippek, hiszen itt a bikiniszezon, kötelező megszabadulni a pluszkilóktól. Aki eddig halogatta a sportolást és az életmódváltást, az már csak a gyors diétában és a csodaszerekben bízik. Ezek azonban nem okoznak tartós karcsúságot és még az egészségre is ártalmasak lehetnek.

Beyonce a

Beyoncé a Dreamgirlsre gyúrt juharsziruppal

káposzta

(fotó:pixabay)

A legendás káposztaleves

A káposztaleves-diéta olyan régi, hogy a nyolcvanas években faxon terjesztették és sok női táskában lapult egy stencilezett példány. A gyors fogyásra vágyókat egy hét alatt legalább öt kiló leadásával kecsegteti. Kevesen tudják azonban, hogy tartós eredményt ritkán hoz és inkább vízhajtó, mint zsírégető csoda. Azért működik, mert az egy hét alatt olyan alacsony az energiabevitel, hogy az gyors fogyást eredményez. Amellett azonban, hogy az ízvilág meglehetősen unalmas, teljesen legyengíti a szervezetet.


(fotó: profimedia)

 

A sanyargató juharszirup

A juharszirupdiéta-őrületet Beyoncénak köszönhetjük, aki a legenda szerint így adott le rövid idő alatt jó néhány kilót a Dreamgirls című film kedvéért. Ez az önsanyargató módszer cayennebors-diétaként is ismert. 12 evőkanál juharszirupot, 12 evőkanál citromlevet, 1 csipetnyi cayenneborsot kell 1,5 liter vízben feloldani, és ezt a mennyiséget – 2 liter víz mellett – egy nap alatt kell legyűrni. Reggelente egy pohár sós víz, esténként pedig valamilyen hashajtó tea koronázza az „élvezeteket”. A hét napig tartó kúra alatt semmi mást nem szabad enni vagy inni, hogy a kívánt 6–10 kiló fogyást elérjük. A diétát kipróbálók a hasmenés mellett fejfájásról, émelygésről, hányingerről, fáradtságról panaszkodtak, a fogyókúra abbahagyása után a leadott kilók pedig hamar visszajöttek, és beindult a jojóeffektus.


zsírégetőCsodát ígérő bogyók

Ördögnyelvkapszula Hawaiiból, zöldkávé-kivonat Brazíliából, gojibogyó Tibetből, és az idei nyár slágere, az algás zsírégető. Valamennyi a rapid fogyás ígéretével csábít, de van egy rossz hírünk: ha az akaraterő kevés, a legjobb zsírégetők is kudarcot vallanak. A kapszulákat kapkodók többnyire abba a hibába esnek, hogy nem nézik, mit esznek és mennyit, ezért gyakran az áhított fogyás helyett felszaladnak a pluszkilók, hiszen a zsírégetők csupán  mankók a sikerhez, nem végzik el helyettünk a munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.

 • Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  A szép és üde bőr mindannyiunk vágya, amelyet az egészséges táplálkozás mellett bőrtípusunk ismeretében és a megfelelő szépészeti praktikákkal érhetünk el – szerencsére a mai világban választhatunk a tradicionális és a modern eljárások közül is.