EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Életmód

Beyoncé és társai eszement diétái

Nyáron jönnek a tuti tippek, hiszen itt a bikiniszezon, kötelező megszabadulni a pluszkilóktól. Aki eddig halogatta a sportolást és az életmódváltást, az már csak a gyors diétában és a csodaszerekben bízik. Ezek azonban nem okoznak tartós karcsúságot és még az egészségre is ártalmasak lehetnek.

Beyonce a

Beyoncé a Dreamgirlsre gyúrt juharsziruppal

káposzta

(fotó:pixabay)

A legendás káposztaleves

A káposztaleves-diéta olyan régi, hogy a nyolcvanas években faxon terjesztették és sok női táskában lapult egy stencilezett példány. A gyors fogyásra vágyókat egy hét alatt legalább öt kiló leadásával kecsegteti. Kevesen tudják azonban, hogy tartós eredményt ritkán hoz és inkább vízhajtó, mint zsírégető csoda. Azért működik, mert az egy hét alatt olyan alacsony az energiabevitel, hogy az gyors fogyást eredményez. Amellett azonban, hogy az ízvilág meglehetősen unalmas, teljesen legyengíti a szervezetet.


(fotó: profimedia)

 

A sanyargató juharszirup

A juharszirupdiéta-őrületet Beyoncénak köszönhetjük, aki a legenda szerint így adott le rövid idő alatt jó néhány kilót a Dreamgirls című film kedvéért. Ez az önsanyargató módszer cayennebors-diétaként is ismert. 12 evőkanál juharszirupot, 12 evőkanál citromlevet, 1 csipetnyi cayenneborsot kell 1,5 liter vízben feloldani, és ezt a mennyiséget – 2 liter víz mellett – egy nap alatt kell legyűrni. Reggelente egy pohár sós víz, esténként pedig valamilyen hashajtó tea koronázza az „élvezeteket”. A hét napig tartó kúra alatt semmi mást nem szabad enni vagy inni, hogy a kívánt 6–10 kiló fogyást elérjük. A diétát kipróbálók a hasmenés mellett fejfájásról, émelygésről, hányingerről, fáradtságról panaszkodtak, a fogyókúra abbahagyása után a leadott kilók pedig hamar visszajöttek, és beindult a jojóeffektus.


zsírégetőCsodát ígérő bogyók

Ördögnyelvkapszula Hawaiiból, zöldkávé-kivonat Brazíliából, gojibogyó Tibetből, és az idei nyár slágere, az algás zsírégető. Valamennyi a rapid fogyás ígéretével csábít, de van egy rossz hírünk: ha az akaraterő kevés, a legjobb zsírégetők is kudarcot vallanak. A kapszulákat kapkodók többnyire abba a hibába esnek, hogy nem nézik, mit esznek és mennyit, ezért gyakran az áhított fogyás helyett felszaladnak a pluszkilók, hiszen a zsírégetők csupán  mankók a sikerhez, nem végzik el helyettünk a munkát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyavilág – mancsvezető kezdő ebtartók számára – 1. rész

  Kutyával az élet számtalan boldog pillanatot tartogat. Ahhoz azonban, hogy négylábú társunk valóban sok örömöt okozzon bosszúság helyett, fontos, hogy az első időszaktól következetesen neveljük. A Lokál legújabb sorozatában most két eb és gazdáik fejlődését követhetjük nyomon, akiknek a Gödöllői Kutyasport Központ csapata nyújt segítséget ahhoz, hogy a megismerve a kutyák világát, gondtalan, élményekben gazdag mindennapok köszöntsenek kétlábúra és négylábúra egyaránt.

 • A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  A nevetés gyorsítja a gyógyulást

  Dr. Kamilla Karamella és dr. Hablaty nagyvizitjére látogattunk el a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján, ahová 23 éve visznek mosolyt és vidámságot a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány bohócdoktorai.

 • Édes élet cukormentesen

  Édes élet cukormentesen

  Finom édesség mindenmentesen – létezik ilyen? Bizony létezik! Mégpedig Jarjabka Szilvia FitCandy nevű egészséges cukrászdájában. A XIII. kerületi, budapesti cukrászműhelyben ugyanis több mint ötvenféle nyalánkságot kóstolhatunk meg.