2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Sport

Botrány Angliában: Lallana röhögcsélt a kiesés után

Valósággal áll a bál Angliában azt követően, hogy az Eb-újonc Izland 2-1-re legyőzte a válogatottat az utolsó nyolcaddöntőben, miután Wayne Rooney korai tizenegyesgóljára 12 perc alatt kétszer is válaszolt Izland, és ezzel továbbjutott.

Filipp Dávid


A brit sajtó egyenesen Anglia futballtörténelme legmegalázóbb éjszakájának nevezte a meccset. Gery Lineker, az angol válogatott korábbi kiválósága pedig úgy fogalmazott, hogy kikaptak egy olyan országtól, amelynek több vulkánja van, mint igazolt focistája. Természetesen Roy Hodgsonnak sem volt maradása a kispadon. Akadt azonban valaki, aki elég hamar túltette magát a kudarcon. Adam Lallanát, a Liverpool középpályását lefotózták közvetlenül a meccs után, ahogy néhány szurkolóval viccelődik és nevetgél. Lallana egyébként a meccsen nem lépett pályára, ám a csoportkörben minden összecsapáson játszott, a szurkolók haragja most mégis ráirányul, mondván, egy ilyen csúfos kudarc után finoman szólva is ízléstelen röhögni.

A másik oldalon azonban érthetően nagy az öröm.


– Ez a valaha volt legnagyobb élmény mindannyiunk számára. Elképesztően nagy sikert értünk el – idézte az egyenlítő gólt szerző Ragnar Sigurdssont az MTI. – Az angolok azt gondolták, hogy ez sétagalopp lesz számukra, mi viszont bíztunk a képességeinkben. Azt gondolom, pánikba estek. Nem lehetett könnyű nekik, hogy gólokat kaptak Izlandtól. Az FK Krasznodar játékosát megkérdezték, hogy alaposan megünneplik-e a továbbjutást, mire ő sokat sejtetően csak ennyit válaszolt: „Nyilvánosan nem beszélünk alkoholról.”

England's Adam Lallana after the Round of 16 match at Stade de Nice, Nice, France., Image: 292535187, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team/player/match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

England’s Adam Lallana after the Round of 16 match at Stade de Nice, Nice, France., Image: 292535187, License: Rights-managed, Restrictions: WCDIRECT Use subject to restrictions. Editorial use only. Book and magazine sales permitted providing not solely devoted to any one team/player/match. No commercial use. Call +44 (0)1158 447447 for further information., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Kapcsolódó Cikkek