EUR: 346,16 Ft
CHF: 321,27 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Extra

Bud Spencer: halála előtt még látni akarta Kárpáti Györgyöt

Hétfőn este életének nyolcvanhetedik életévében elhunyt Bud Spencer. A filmsztár élete utolsó interjúját a Lokálnak adta két héttel ezelőtt, amelyben a közönségének és a feleségének is köszönetet mondott csodálatos életéért. A rajongók legnagyobb bánatára a pofonosztó sztár mostantól a mennyei filmvásznon szórakoztat tovább. Legjobb magyar barátja, Kárpáti György még meglátogatta volna, a találkozásra azonban már nem kerülhetett sor.

Berlin, 2016. június 28. 2011. április 14-i kép Bud Spencer olasz színészről egy könyvbemutatón Berlinben. Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli 2016. június 27-én, 86 éves korában elhunyt. (MTI/EPA/Jens Kalaene) *** Local Caption *** 01641059

Banános Joe, Bambino és Extralarge – csak néhány azokból az ikonikus karakterekből, melyeket Bud Spencer tett halhatatlanná a világ filmrajongói számára. A legnagyobb filmes adatbázis (IMDb.com) információi szerint a színész végelgyengülésben hunyt el.


BANANA JOE (1982) - BUD SPENCER., Image: 137133083, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Banános Joe (1982) Credit line: Profimedia, Album


Két héttel ezelőtt még exkluzív interjút adott lapunknak
, amelyben arról is mesélt, hogy élete sikereit feleségének, Mariának köszönheti, akit 56 év házasság után is odaadó rajongással szeretett.

– Mindenképpen nagyon türelmes volt hozzám és mindenben támogatott. Ő az anyja a fiamnak és a lányaimnak, és mindennél jobban szeretem őt – mesélte a néhai legenda.


A beszélgetés során számos, számára kedves téma került szóba, többek között élethosszig tartó barátsága Terence Hill-lel, akivel 18 filmet forgattak együtt karrierjük csúcsán. A színész nemcsak a munkáról, de legendás tésztájáról is mesélt, amivel minden alkalommal meg tudta lepni barátját.

bud spencer facebook

Nem vacsorázik már együtt a két jóbarát (Terence Hill és Bud Spencer)

– A feleségével szoktak meglátogatni engem Rómában. Ilyenkor mindig én főzök, általában Terence kedvenc ételét, a spaghetti al pomodorót – dicsekedett két héttel ezelőtt Bud, majd a népszerűségükről is mesélt. – Nehéz megmagyarázni párosunk sikerének titkát. Az biztos, hogy hatalmas szenvedéllyel dolgoztunk, nagyon jó rendezőkkel találkoztunk, akik meglátták a lehetőséget bennünk. Továbbá szerencsénk volt a nagyszerű közönségünkkel, amely hűségesen kitartott mellettünk az elmúlt évtizedekben. A titok talán az, hogy sosem árultuk el őket – vélekedett Spencer, akinek évek óta újra és újra felröppent a halálhíre, ő azonban nem izgatta magát emiatt. – Nincs problémám azzal, hogy a halálhíremet keltették, hisz még élek és köszönöm, jól vagyok. Az már jobban zavart, amikor egy életbiztosító-társaság velem akarta reklámozni termékeit a beleegyezésem nélkül. Annak nagyon nem örültem. Terence és én csak azokat pereltük be, akik előnyt akartak kovácsolni a rajongóinkból és a népszerűségünkből. Például leállíttattunk egy website-ot, amely csak nyerészkedésből használta a képünket. Ez számunkra nem elfogadható.

A világsztár hazája, Olaszország után egyértelműen Magyarországon örvendett a legnagyobb népszerűségnek. Filmjei mellett reklámfilmet is forgatott, illetve több, fontos barátságot is kötött honfitársainkkal, például a háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázóval, Kárpáti Györggyel, akit rendkívül megrázott barátja halálhíre. Mindössze két hete üzente a Lokálon keresztül régi barátjának, hogy ha Bud gyenge az utazáshoz, majd ő meglátogatja. Erre azonban már nem kerülhetett sor. – Tudtam, hogy nagyon beteg, és a halála napján telefonált a fia, hogy elmondja, mi történt. Carlo 87 éves volt, korábban daganattal küszködött, amit meg is operáltak, de a túlsúllyal is harcolt. Másfél-két éve voltam nála, akkor még jól tartotta magát, kicsit persze lassúbb volt. Fáj, hogy elveszítettünk egy legendát, aki mindenki arcára mosolyt tudott csalni! – mondta a Lokálnak Gyuri bácsi.

Így búcsúzott Terence Hill

A 77 éves színész teljesen összetört barátja halálhíre hallatán, akivel évtizedeken keresztül szórakoztatták a közönséget. Szűkszavúan ezt a bejegyzést osztotta meg hivatalos közösségi oldalán.

terence_rip

Kárpáti Györggyel már nem tudtak találkozni

Budapest, 2015. május 13. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Szerette volna még látni barátját Kárpáti

 

A filmezés miatt nem lett úszó

Bud Spencer Carlo Pedersoli néven született 1929. október 31-én Nápolyban. Karrierje elején sikeres úszó és vízilabdázó volt, de harmincéves kora után egyre inkább a filmezés felé vette az irányt. 1967-ben vonult vissza az aktív sportolástól, miután aláírta első hollywoodi szerződését. Védjegye a marcona, de szerethető óriás, aki egy-két pofont is kiosztott, ha a helyzet úgy hozta. Barátja és állandó partnere Terence Hill, akivel 17 közös filmet forgattak karrierjük során. 1960 óta házas, felesége Maria Amato. Három gyermekük született: Giuseppe, Christine és Diamante.

Bud Spencer

Kapcsolódó Cikkek