2020. augusztus 03., hétfő
Hermina

Extra

Bud Spencer utolsó interjúja: szeretlek titeket magyarok!

Bud Spencer utolsó interjúját két hete adta, a Lokálnak. Az exkluzív beszélgetés során a  pofonok királya elmesélte, hogy imádja a magyarokat, elárulta, mi a hosszú házasság titka és hogy hagymás bab helyett mit főzött Terence Hillnek, amikor vendégül látta.

– Önéletrajzi könyvében egy egész fejezetet szentelt barátjának, Terence Hillnek. Manapság milyen gyakran tudnak találkozni és mit csinálnak ilyenkor?

– A mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolunk egymással. A feleségével szoktak meglátogatni engem Rómában. Ilyenkor mindig én főzök, általában Terence kedvenc ételét, a spaghetti al pomodorót.

Forrás: Libri kiadó

Forrás: Libri kiadó Bud éppen kedvenc tésztáját készíti legjobb barátjának, Terence Hill-nek

– Ön szerint miért működött olyan jól a párosuk?


– Nehéz megmagyarázni párosunk sikerének titkát. Az biztos, hogy hatalmas szenvedéllyel dolgoztunk, nagyon jó rendezőkkel találkoztunk, akik meglátták a lehetőséget bennünk. Továbbá szerencsénk volt a nagyszerű közönségünkkel, hűségesen kitartottak mellettünk az elmúlt évtizedekben. A titok talán az, hogy sosem árultuk el a közönségünket.

– Nemrég bejárta a világsajtót az ön állítólagos halálhíre. Hogyan érinti, amikor ilyesmit olvas magáról?


– Nincs problémám azzal, hogy a halálhíremet keltették, hisz még élek, és köszönöm, jól vagyok. Az már jobban zavart, amikor egy életbiztosító társaság velem akarta reklámozni a termékeit a beleegyezésem nélkül. Annak nagyon nem örültem. Terence és én csak azokat pereltük be, akik előnyt akartak kovácsolni a rajongóinkból és a népszerűségünkből. Például leállíttattunk egy website-ot, ami csak nyerészkedésből használta a képünket. Ez számunkra nem elfogadható.

ZWEI MISSIONARE Porgi l'altra guancia Zwei ungewöhnliche Missionare bringen ihre frohe Botschaft schlagkräftig an den Mann. Szene: Die Missionare: BUD SPENCER und TERENCE HILL haben einen gesegneten Appetit. 29581-0-50068 , 25kpaMissio, Image: 136849486, License: Rights-managed, Restrictions: (Porgi l«altra guancia), Model Release: no, Credit line: Profimedia, United Archives

17 filmben játszott együtt a két jóbarát Bud Spencer és Ternece Hill

– Mit gondol a magyarokról? Tervezi, hogy ellátogat hozzánk?

– Imádom Magyarországot és a magyarokat. Rengeteg szép emléket őrzök az úszó- és vízilabdázó-karrierem idejéből, hiszen Magyarország és Olaszország mindig nagyszerűek voltak ezekben a sportágakban. És nagyon örülök, hogy a könyveim is igen népszerűek az önök országában.

– Üzenne valamit régi barátjának, a háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázónak, Kárpáti Györgynek?

– Minden jót kívánok neki. Reméltem, egy nap el tudok menni meglátogatni őt Magyarországra, de megöregedtem és többé nem vállalkozom ilyen hosszú útra.

Carlo_Pedersoli_1950

Egy 1950-es kép a színészről! Ekkor még Carlo Pedersoli néven ismerte a vilég. Forrás: wikipédia.org

– Az önéletrajzi kötetében (Különben dühbe jövök – a szerk.) őszintén írt a rosszindulatú daganatos megbetegedéséről. Úgy fogalmazott: Terence Hillnek köszönhetően sikerült átvészelnie ezt a súlyos időszakot. Sikerült teljesen felépülnie a betegségből? Kellett azóta változtatnia valamit az életmódján?

– Ez a szerencsétlen eset évekkel ezelőtt történt, amikor Kolumbiában forgattunk Terence-szel. Szerencsére a műtét után pár héttel már mehettem vissza forgatni. Ez sokat segített abban, hogy visszanyerjem az egészségemet. Nem, nem változtattam az életmódomon, de a dohányzással akkor évekre felhagytam.

Berlin, 20.06.2015, Bud Spencer kommt zu einer Signierstunde und Gesprächsveranstaltung ins Hotel Ramada Berlin Alexanderplatz. Bild: Bud Spencer stellt seine beiden Bücher "Ich esse also bin ich" und "In achtzig Jahren um die Welt" vor Foto:ddp images/Sport Moments/Renker, Image: 250539529, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, DDP

A 86 éves színész mostanában könyvírással tölti az idejét

– Az Eszem, tehát vagyok című könyvében 12 halott filozófussal beszélget. Miért pont velük?

– A filozófia az élet nagy leckéje. Rengeteg nagyszerű ember volt a múltban, akik mindig segítettek valami olyasmit találni, amitől jobb életet élhetünk. Ha valaki például olvasta a híres kínai filozófus, Szun-ce A háború művészete című könyvét, rájöhetett arra, hogy a háború mekkora hülyeség.

BudSpencerkonyv– Ki vagy kik válaszolták meg önnek az élet nagy kérdéseit?

Az élet legalapvetőbb szabályait az édesapám és édesanyám tanították meg nekem. Ezek a szabályok kisgyermek koromtól kezdve az életem részei voltak, de amikor fiatal voltam, nem fedeztem fel a fontosságukat. Mostanra azonban megtudtam, hogy milyen sokat is jelentett a szüleim nevelése.

– Feleségével, Mariával 1960 óta házasok. Mi a titka egy 56 éve működő házasságnak? 

– Erről a feleségemet kéne megkérdezniük. Mindenképpen nagyon türelmes volt hozzám és mindenben támogatott. Ő az anyja a fiamnak és a lányaimnak, és mindennél jobban szeretem őt.

Kárpáti György: Majd én meglátogatom Carlót!

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok egykori vízilabdázó a jövő héten ünnepli 81. születésnapját, így különösen örül, hogy Bud Spencer üzent neki.

– Dacára annak, hogy én sem vagyok fiatal, ha ő nem jön, akkor majd én meglátogatom Bud Spencert, aki nekem csak Carlo. Már jártam nála, nagyon kedves volt velem, és mindig azt mondja, szerinte én voltam a legjobb vízilabdázó, szerintem azonban ő! Nagyságban biztosan – nevetett Gyuri bácsi.

A filmezés miatt nem lett úszó

Bud Spencer Carlo Pedersoli néven született 1929. október 31-én Nápolyban. Karrierje elején sikeres úszó és vízilabdázó volt, de harmincéves kora után egyre inkább a filmezés felé vette az irányt. 1967-ben vonult vissza az aktív sportolástól, miután aláírta első hollywoodi szerződését. Védjegye a marcona, de szerethető óriás, aki egy-két pofont is kiosztott, ha a helyzet úgy hozta. Barátja és állandó partnere Terence Hill, akivel 17 közös filmet forgattak karrierjük során. 1960 óta házas, felesége Maria Amato. Három gyermekük született: Giuseppe, Christine és Diamante.
A legenda június 27-én hunyt el, 86 éves korában, nyugodjék békében!

Kapcsolódó Cikkek