EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Sport

Büszkék vagyunk rátok!

Ha valaki akár csak egy esztendővel ezelőtt azt mondja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott 2016. június 26-án Európa-bajnoki nyolcaddöntőt játszik Belgium ellen, ráadásul sem itthon, sem külföldön nem tartják esélytelennek a továbbjutásra, akkor az illetőnek minimum kényszergyógykezelést javasol a környezete.

A fenti mondat nagyjából le is írja, mekkorát fordult a világ a mi kis futballunkkal, hiszen mostanra a válogatottunk olyan együttessé érett, amelyet elismernek nemzetközi szinten, amelytől tartottak a belgák sztárjai, s amely az idei Eb meglepetéscsapatának számít.


Nem véletlen, hogy Toulouse-ba is rengeteg szurkoló kísérte el Dzsudzsák Balázsékat, illetve hogy itthon ismét megteltek a szurkolói zónák. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban kialakított Futballsziget például már két órával (!) a kezdés előtt megtelt, így aki nem akart lemaradni a meccsről, gyorsan kereshetett magának másik helyszínt.

No, de ennyit az előzményekről.


Ami pedig a meccset illeti: az elég rosszul indult számunkra… A bemelegítés során combizomhúzódást szenvedett a középpálya motorja, Kleinsheisler László, aki szomorú arccal bandukolt le a pályáról. Bernd Storck szövetségi kapitány Pintér Ádámot tette be a helyére, így neki kellett – Gera Zoltánnal és Nagy Ádámmal karöltve – felvennie a harcot a belgák sztárfocistáival a pálya közepén.

A meccsen gyorsan kiderült, hogy Belgium bizony más szintet képvisel. Látványos volt a két csapat tempóbe­li különbsége, de hát a FI­FA-világranglista második helyezettje volt az ellenfél, ezen nem is nagyon lepőd­tünk meg. A belgák a 10. percben már vezetést is sze­reztek, de a fölényük ellené­re nekünk is akadtak lehe­tőségeink, főként Dzsudzsák Balázs és Lovrencsics Gergő távoli lövései okoztak ria­dalmat az ellenfél kapu­ja előtt. A szünetben Gera Zoltán helyét Elek Ákos vette át, s bár aligha csak ettől, de valóban töb­bet kockáztat­tunk elöl, és immár valódi helyzeteink is akadtak. Azon­ban Be lg ium van olyan klasszis csapat, hogy ha az el­lenfele kinyílik, akkor azt megbünteti, így lőttek még három gólt nekünk. De nem baj…Az Eb ugyan véget ért a számunkra, de így is ret­tentően büszkék lehetünk a magyar válogatottra. Kö­szönjük nektek, srácok!

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Bárban balhézott az NBA sztárja

  Bárban balhézott az NBA sztárja

  James Harden, a Houston Rockets kosaras sztárja után nyomoz a rendőrség, mivel a játékos és társasága érintett volt egy éjszakai bárban történt incidensben.

 • Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi derbi a Szuperkupáért

  Madridi rangadó Tallinnban: ma este az észt fővárosban mérkőzik az európai Szuperkupáért a Bajnokok Ligája-győztes Real és az Európa Liga-első Atlético.

 • De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  De Bruyne szakácsa a City-sikerek titka?

  Jonny Marsh remek, két Michelin-csillagos éttermét hagyta ott a Manchester City kedvéért. A koppenhágai Noma elkényeztetett ízlésű vendégei helyett Kevin De Bruyne-re vagy éppen Ilkay Gündoganra és társaira főz.