2020. július 13., hétfő
Jenő

Sport

Csank meg a tuti: Nincs veszítenivalónk

Budapest, 2009. október 23. Csank János, a ZTE FC vezetőedzője. A felvétel a labdarúgó Soproni Liga tizenkettedik fordulójában játszott Budapest Honvéd - ZTE FC találkozón készült a kispesti Bozsik József Stadionban. MTI Fotó: Földi Imre

Csank János szerint a magyar válogatott van könnyebb helyzetben (MTI Fotó: Földi Imre)

Csank János, a Lokál szakértője szerint a portugálok legalább 5-7 helyzetet kialakítanak majd a kapunk előtt, de nekünk is lesznek gólszerzési lehetőségeink.

– Az biztos, hogy sok csapat számításait átírta a magyar válogatott. Ezzel azonban elveszítettük a meglepetés erejét, hiszen az osztrákok és talán az izlandiak is lebecsültek minket egy kicsit. A portugálok nem fognak, főleg úgy, hogy nekik nyerniük kell a továbbjutáshoz. Kíváncsian várom, mire leszünk képesek, de az biztos, hogy nekünk már nincs veszítenivalónk, míg a portugáloknak nagyon is sok van. Hátul stabilnak kell lennünk, és arra figyelni, hogy a portugálok amellett, hogy jól cseleznek, nagyszerű „labdafelhozók”, azaz a pálya közepén jól gyorsulnak fel labdavezetés közben. Nekünk viszont van három kreatív, sokat futó középpályásunk, és ha az első passzokat ütemben meg tudjuk állítani, képesek leszünk lelassítani a tempójukat, pozíciós játékra tudjuk őket kényszeríteni. Szerintem a portugálok képesek lesznek öt-hét helyzetet kialakítani, de nekünk is lehet három-négy, amiből jól is kijöhetünk.


 

A nap további meccsei:

F csoport: Izland–Ausztria (18 óra)
E csoport: Svédország–Belgium (21 óra)
E csoport: Olaszország–Írország (21 óra)

Kapcsolódó Cikkek