2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Extra

Darabjaira hullott Kiara családja

Két hónappal meghosszabbította a bíróság az éhen halt gyöngyösi kislány szüleinek előzetes letartóztatását. Az apai nagymama szerint a szülők kapcsolata nem éli túl az eljárást, a nagyobbik kislányt, Kincsőt pedig még ő sem láthatja.

A tragikus sorsú, tizennyolc hónapos Kiara nevét akkor ismerte meg az ország, amikor a csöppség éhen halt. Szüleit letartóztatták, nővérét, a négyéves Kincsőt az anyai nagyszülőknél helyezte el a gyámhatóság, onnan nevelőszülőkhöz került.


– Széthullott a családunk: a fiam börtönben ül, a kisunokám a temetőben nyugszik, nővérét, Kincsőt pedig egy idegen városban, idegen emberek nevelik. Pedig én is tudtam volna őt gondozni. Anyák napján láttam a kicsit utoljára, pedig a fiam is minden telefonhívásakor róla érdeklődik. Azóta nincs hírem Kincsőről, a gyöngyösi gyámhatóság pedig semmit nem mond róla – mondja megtörten a hetvenhat éves nagymama.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Irénke néni a minap Hevesre utazott, átadta a nevelőszülőknek Kincső kedvenc játékait. Miközben kipakolt a táskájából, meghallotta a szomszéd szobában játszó unokája hangját. Kérte, hogy láthassa a kicsit, de nem engedték.


– Mindenki azt kérdezi tőlem, hogy miért nem volt erélyesebb a fiam, akkor talán elkerülhető lett volna a tragédia. De hát gyakran pörölt az élettársával, hogy vigye el a háziorvoshoz Kiarát. Hiába. Még az apósát is megkérte, beszéljen a lánya fejével, de a nagypapa azt felelte, oldják meg ők ezt a problémát. Médea ugyanis attól rettegett, ha meglátja az orvos, hogy a gyerek lefogyott, a gyámügy azonnal elveszi tőle a kicsit.

Eközben a bíróság meghosszabbította Kiara szüleinek előzetes letartóztatását. A nagymama úgy véli, kőfaragó fia kapcsolata nem éli túl a tragédiát és az azt követő büntetőeljárást. Irénke néni abban reménykedik, ha Guszti kiszabadul, hozzá költözik majd és együtt nevelhetik Kincsőt.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Fordított életet élt az anya

Médea pszichés betegségben szenvedett, szednie kellett volna a gyógyszereit, de nem tette. Fordított életet élt, késő hajnalig járt-kelt a lakásban, napközben aludt a gyerekekkel – tudta meg a Lokál. – Az apa csinált reggelit a kicsiknek, majd elindult dolgozni és csak este tízkor ért haza, így fordulhatott elő, hogy a szülők nem is nagyon beszéltek egymással.

Kapcsolódó Cikkek

 • Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Az egyik londoni magánkórházban született Harry herceg és Meghan hercegnő kisfia. A brit uralkodó múlt hétfőn világra jött nyolcadik dédunokájának születési helye csak pénteken, a kisfiú születési anyakönyvi kivonatának kiállítása és közzététele után derült ki.

 • Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Kiengedték az intenzívről Demjén Rózsit

  Sokat javult Demjén Ferenc állapota, a Ripost megtudta, hogy a legendás zenészt szerdán kiengedték a kórházból, ahová azután szállították, hogy május 3-án agyérgörcsöt kapott.

 • Életet menthet a HPV-oltás

  Életet menthet a HPV-oltás

  Évente 500 nő hal meg a HPV-vírus okozta rák miatt Magyarországon. Liptai Claudia és Ónodi Eszter színésznő fontosnak tartja, hogy ne csak beszéljen erről, de mindketten kipróbálták az új magyar fejlesztésű, otthon elvégezhető HPV-tesztet is.