EUR: 354,16 Ft
CHF: 333,04 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Extra

Dárdai élete nagy tragédiájáról vallott

Önfejű, imádja a családját és óriási szíve van – Dárdai Pál őszintén mesélt a Lokálnak a fociról, az életét megnehezítő fájdalmas tragédiáról és arról is, hogy miből merít erőt mindennap.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem mindennapi felkérést vállalt el, ő lesz az M4 Sport szakkommentátora a magyar csapat Eb-csoportmeccsein. A negyvenéves, évtizedek óta Berlinben élő szakembernek nem fáj a szíve amiatt, hogy nem mint szövetségi kapitány szurkol a válogatottért.


– Ez a verzió soha nem volt benne a pakliban. Már az első megbeszélésen hosszabb távra szóló szerződést ajánlott a magyar szövetség, de én ezt nem szerettem volna. Csak három selejtezőt vállaltam, amiből négy mérkőzés lett, és többet nem is engedett a Hertha vezetése. Hosszú távon nem szerettem volna kétlaki életet élni, mert azt gondolom, ennyi feladatot egyszerre nem lehetett volna bírni. Nagyon fontos számomra a család és szeretnék minél több időt a gyerekeimmel tölteni – mondta a Lokálnak Dárdai, aki nagyon bízik a válogatott sikerében.

Helsinki, 2015. június 13. Dárdai Pál magyar szövetségi kapitány az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország - Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás

Dárdai Pál
MTI Fotó: Kovács Tamás

– Persze tudom, kevés gólt rúgunk, de remélem, többször elsül Dzsudzsák Balázs bal lába és a többieknek is jól megy majd a játék – fogalmazott a volt szövetségi kapitány, aki nagyon várja, hogy szakkommentátorként élőben közvetíthesse a meccseket.


– Örömmel fogadtam el a felkérést, azt gondolom, hogy nagyon izgalmas feladat. Persze nem vagyok ebben profi, de magamat adom majd. Csak arra kell figyelnem, hogy ne vigyenek el az érzelmeim, ne legyek nagyon elfogult – tette hozzá az egykori sportoló, akinek most végre van egy kis szabadideje, amit alaposan ki is használ.

– Minden reggel elmegyek futni, mert különben csak nőne a pocakom. Nyáron pedig még öt-hat napra elmegyünk a Balatonra is, nekünk ez lesz a nyaralás – tette hozzá Dárdai, aki feleségével, Mónikával három fiút nevel: a tizennyolc éves Palkót, a tizenöt éves Marcit és a tízéves Bencét. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy a Dárdai család nem örülne még egy kislánynak is. A vezetőedző csak nevetett a felvetésen.

– Őszintén szólva, sokáig ez volt az egyetlen dolog, amit nem tudtam megcsinálni. Egy kislányt! Három fiunk van és én vagyok a negyedik. Így már nem hiszem, hogy lesz több gyerekünk, inkább a feleségemet is elfiúsítjuk – tette hozzá. A szakember mindig hangoztatja, mennyire tiszteli és szereti a feleségét. Ez nem is csoda, hisz Mónika az első nagy szerelme. Azt azonban nem tagadja, hogy nem mindig olyan romantikus, amennyire kellene.

pal es monika

A Dárdai című önéletrajzi könyvben a családi fotóalbumból is láthatunk képeket

– Nem vagyok az a típus, aki gyertyákkal rakná tele a lakást. A feleségem szerint sem vagyok valami romantikus – mondta Dárdai, aki nemrég megjelent önéletrajzi könyvében is leírja, hogy első randijukon Mónika fizetett, hisz akkor profi szinten kézilabdázott, Dárdai pedig csupán egy feltörekvő tehetség volt. A pár a sok nehézség ellenére végig kitartott egymás mellett. Még akkor is, amikor a szakember élete legnehezebb időszakait élte. Szeretett testvére, Balázs évekkel ezelőtt tragikus hirtelenséggel hunyt el, miután meccs közben összeesett. A focista halálát hirtelen szívmegállás okozta. Balázs mindössze huszonhárom éves volt és ez a szörnyűség teljesen letaglózta Dárdai Pált. Hosszú ideig magában tartott minden fájdalmat és kínt, senkivel nem beszélt öccséről és ő maga is megváltozott.

– A negatív dolgokat sokszor kizárom, mintha burokban élnék. A családomban keresem a boldogságot, de szerintem ennyi fájdalom után az ember nem tud igazán megbékélni. Az sem igaz, hogy az idő minden sebet begyógyít, maximum nem tép szét minden egyes nap… De szerencsére annyi jó dolog van körülöttem, hogy igazán boldognak mondhatom magam!

dárdai család

A Dárdai című önéletrajzi könyvben a családi fotóalbumból is láthatunk képeket

Címkék

Kapcsolódó Cikkek