EUR: 344,97 Ft
CHF: 320,90 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Extra

Díjazzák a zenészeket

Június 28-án este kiderül, hogy a szakmai és a közönségszavazatok alapján ki kapja az év dala, az év együttese, az év női előadója, az év férfi előadója, az év felfedezettje, az év koncertje és az év DJ-je díjat. 8 kategóriában díjazzák a hazai zenészeket a Petőfi Zenei Díjátadó gálán.
A közmédia elhozza a nagyszabású showműsort azoknak, akik nem tudják a helyszínről követni a Telekom VOLT Fesztivál 0. napján a Petőfi Zenei Díj eseményeit: 20:30-tól a Petőfi TV, Duna World és a Petőfi Rádió élőben közvetíti a gálát.

 

A szakmai díjátadón jelen volt Verebélyi Diána, a Petőfi Zenei Díj alkotója. A Petőfi Sándort egy mikrofonnal a kezében ábrázoló díj bronzból készült és kristálytalapzaton áll.

Június 28-án első alkalommal adják át a soproni Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján az előadóknak a Petőfi Zenei Díjakat, várhatóan 15 ezer néző jelenlétében. Pető Zoltán elmondta, hogy a nominálás alapját a Petőfi Rádión 2015. március 1. és 2016. március 1. között legtöbbet játszott 150 magyar dal képezte, közülük választotta ki a kategóriák öt-öt jelöltjét a zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló kétszáz fős szakmai testület. A jelöltekre május 20. és június 20. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon lehetett szavazni és a szakmai testület is újra voksol.


A Petőfi Zenei Díjakat nyolc kategóriában (Az év dala, Az év együttese, Az év női előadója, Az év férfi előadója, Az év videoklipje, Az év felfedezettje, Az év dj-je, Az év koncertje) ítélik oda és lesz életműdíjas is. A díjakra a legtöbb, négy-négy jelölést Ákos, a Halott Pénz, a Punnany Massif és a Wellhello kapta.

A 150 perces műsorban fellép a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, a Halott Pénz, a Wellhello, Lotfi Begi és Mező Misi. A külföldi sztárok közül a belga Lost Frequencies, valamint a brit Ella Eyre szerepel a programban, utóbbi kettő a show után nagykoncertet ad, akárcsak Ákos. A showműsorban közreműködik hatvan táncos, a szervezők pirotechnikai- és látványelemekkel készülnek, a Recirquel Budapest társulat egy különleges showt mutat be.


A Petőfi Zenei Díj gálát kedden 20 óra 30 perctől a Duna World, a Petőfi Rádió, a Petőfi TV és a petőfilive.hu élőben közvetíti.

Ella Eyre – Good Times

Kis Grófó – Bulibáró

Lost Frequencies – Are Yout With Me

Wilkinson – Afterglow

Punnany Massif – Élvezd

Rúzsa Magdi – Érj hozzám

Kapcsolódó Cikkek