EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Aktuális

Durva! Tizenkét éves fiú rabolta ki a kislányt

Vádat emelt egy tizenkét éves fiú ellen rablás bűntette miatt a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a fiatalkorú vádlott tavaly szeptember közepén Tiszakürtön, az iskola folyosóján erőszakkal szerezte meg egy 11 éves kislány fülbevalóját.


A fiú aznap délelőtt felszólította iskolatársát, hogy adja át neki a fülbevalóját. Amikor ő ennek nem tett eleget, a fiú a kislány ökölbe zárt tenyeréből, az ujjak kifeszítésével próbálta megszerezni az ékszert, de így sem érte el a célját. A feldühödött fiatal a folyosó falához lökte a lányt, majd többször megrúgta a combját olyan erővel, hogy a bántalmazott végül a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az iskolai csengő hatására a fiú abbahagyta a cselekményt.

A lány rettegett attól, hogy a fiú a fülbevaló megszerzése céljából ismét megveri, így amikor délben az iskola ebédlőjében találkoztak, átadta neki az ékszert.

A fiatalkorú elkövetővel szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés elrendelését kezdeményezte – olvasható az ügyészség közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt Russell A. Kirsch amerikai tudós, a pixel (képpont) feltalálója, a világ első digitális képszkennelőjének kifejlesztője.

 • Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6.

 • Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Az eddig ismertnél jóval összetettebb közösségi életet élnek a cápák, széles közösségi hálózatokat ápolnak és évekig tartó kapcsolatokat alakítanak ki – derítették ki tengerbiológusok szürke szirtcápák életét tanulmányozva a Csendes-óceánban.