EUR: 326,39 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XIV.kerület

Egy eldobott csikk buktatta le 19 év után

Egy cigarettacsikk buktatta le a zuglói gyilkost 19 év után. A férfi 19 éves volt, amikor brutálisan agyonvert és leszúrt egy idős házaspárt. A nagyszülők holttestét unokájuk találta meg. Az ügyben a napokban hoztak másodfokú ítéletet, amelyben 19 évre elítélte a bíróság az elkövetőt.A gyilkosság után W. Csaba hazament Erdélybe, de most, 19 év elteltével a Fővárosi Törvényszék a vádlottat másodfokon 19 év fegyházbüntetésre ítélte emberölés és kifosztás miatt. A vád szerint az akkor 19 éves W. Csaba 1995 májusában felkereste az ismerős házaspárt, akiknek 3000 forinttal tartozott. Veszekedtek, majd a konyhaszekrényből elővett késsel megölte őket. Ezután átkutatta a lakást és néhány holmit magával vitt. A holttestet az idős házaspár unokája találta meg, aki maga is ott volt az ítélethirdetésen. A férfi a bűncselekmény után is gyanús volt a rendőröknek, de nem találtak ellene bizonyítékokat, ezért két év után lezárták a nyomozást. A rendőrség 2014-ben  ismét elővette az ügyet, a férfit egy, a bizonyítékok közé csatolt, 19 évvel ezelőtt eldobott cigarettacsikken talált DNS buktatta le.

– Meg vagyunk elégedve az ítélettel – mondta el a Tv2-nek az unoka, Szalai Dóra. A férfi ellen a meggyilkolt házaspár hozzátartozói polgári pert is indítanak több tíz millió forintos kártérítésért. A vádlott legkorábban 2028-ban szabadulhat feltételesen.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.