EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb XIII.kerület XIV.kerület XVI.kerület

Egy napig futottak Nándorért

Nem mindennapi jótékonysági futást rendeztek a Margitszigeten. Fiatalok és idősebbek, sportolók és szülők, ismerősök és ismeretlenek 24 órán át rótták a köröket a 11 éves Vella Nándor egészségéért.

jotekonyfutas (1)

A szervezők csapata, akik összehozták a jótékonysági futást

Nándi, vagy ahogy mindenki szólítja, Dini még csak 11 éves, de már óriási próbatétel elé állítja a sors. Az MTK-ban gyorskorcsolyázó fiúnál ugyanis húsvét tájékán leukémiát diagnosztizáltak. Edzői most úgy gondolták, a Margitszigeten rendezett 24 órás futással próbálnak meg segíteni az ifjú tanítványon.
– Először az volt az öltet, hogy futunk 24 órán keresztül, és a napba fektetett energiát felajánljuk a gyógyulásáért, üzenve neki, hogy erős legyen, visszavárjuk – mondta a Lokálnak az ötletgazda, Tarcali Attila, az MTK egyik edzője. – Aztán továbbgondoltuk a kezdeményezést, és rájöttünk, anyagilag is segíthetjük a családot, hiszen egy ilyen betegség gyógykezelése nagyon sokba kerül, hogy mást ne mondjunk, a rehabilitációt teljesen steril körülmények közt kell végezni. A futásra bárki jelentkezhetett, és ugyan nevezési díj nem volt, de minden egyes lefutott kilométer után 100 forintot kértünk elhelyezni a közös kalapba. Persze, nem kötelező jelleggel, ez csak kérés volt. Szerencsére nyitott fülekre találtunk, rengetegen eljöttek és futottak velünk együtt.


jotekonyfutas (2)

Így indult a futás, amely 24 órán át tartott

Mint azt már Csizmadia Ildikó, Dini másik edzője elmondta, a kisfiú már három-négy éve sportol az MTK-ban, és igazán tehetséges.

– Fiatal kora ellenére rengeteg nemzetközi versenyen vett már részt, és mindig az első nyolcban végzett, miként az országos bajnokságon is a legjobbak között volt. Télen, tavasszal kezdődtek a gondok. Sokszor volt beteg, egyre gyengébbé vált. Az orvosok előbb más betegségre gondoltak, de Dininek egy idő után lépnagyobbodása lett, így elküldték egy speciális vizsgálatra, és megállapították: leukémiás. Most augusztusig kapja a kezeléseket, de hogy milyen erős, azt bizonyítja: bár izmai kicsit leépültek, már nagyon hiányzik neki a sport, így mindennap szobabiciklizik.


A sportoló sportemberi képességeit emelte ki Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője is.
–  Két és fél éve dolgozunk együtt Vella Dinivel. Életvidám, központi figura. Ösztönös és veleszületett tehetsége mellett olyan tisztelettudó ez a tízéves fiatalember, hogy kivétel nélkül minden foglalkozás után a következő szavakkal lép mesteréhez: „Köszönöm szépen az edzést, Taci!” Amilyen akarat- és életereje van, szinte biztosan tudom, hogy a következő szezont már közöttünk kezdi.

Mint a szervezők elmondták, a 24 óra alatt összesen 265-en gondolták úgy, hogy futással segítik Dinit, összesen 1811 kilométert tettek meg, az összegyűlt pénzt pedig oda is adták Vella Nándor szüleinek, de aki futás nélkül is segíteni szeretne az ifjú sportolónak, az megteheti a 11773164-05474419-es számlaszámra utalva.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.