EUR: 346,14 Ft
CHF: 320,41 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Extra

Együtt bulizik Villám McQueen és Donald kacsa

10 éve állt először a rajthoz

10 éve állt először a rajthoz

A rajzfilmvilág két sztárja is ma ünnepli születésnapját. A Szelep Kupa versenyének egykori zöldfülű újonca, Villám McQueen tízéves lett, a pukkancs, ám örök optimista, kétbalkezes Donald kacsa viszont már a 82.-et tapossa.

A Disney gőzerővel dolgozik a Verdák harmadik epizódján, ami a tervek szerint 2017 júniusába kerül a mozikba. A főhős, a ma tízéves Villám McQueen a legújabb részben már nehézkes darabnak számít a high tech verdák világában. Ellenfele, az újonc Jackson Storm és fiatal társai bármikor kiszoríthatják a veteránokat, ezért egy dögös spanyol női versenyautó érkezik McQueenhez edzőnek, a vékony, sárga Cruz Ramirez személyében.


A Disney birodalom legnagyobb sztárja eleinte

Donaldot Walt Disney kérésére kigömbölyítették, hogy jobban szeressék a nézők.

A szülinapos piros verda szédületes karriert futott be: a mozifilmek mellett önálló sorozatot is kapott, számítógépes játék készült róla és a kabalapiacot is meghódította. A Verdák 2. minden idők egyik legnagyobb kasszasikerét hozta: egy Pixar-film sem bonyolított le ekkora üzletet a kapcsolódó termékeknek köszönhetően. A Wall Street szakértői nagyjából tízmilliárd dollárra becsülték az autós termékek által a Disney-nek generált bevételt.

Hangját haláláig Clarence Nash szinkronszínész

Clarence Nash hangján szólalt meg, a színész haláláig

Ennek ellenére a mesegyár legnépszerűbb figurája 82 esztendeje a peches pukkancs, Donald kacsa, aki lekörözte Miki egeret is. Eleinte hosszú, vékony csőre volt, majd bájos kamasz pofit kapott, és Walt Disney kérésére egy kicsit ducibb is lett, hogy jobban szeressék a nézők. Donald nevét egy ausztrál krikettlegendáról, Donald Bradmanról kapta.


Hangját haláláig Clarence Nash szinkronszínész kölcsönözte, és bár az elmúlt 82 évben egyetlen értelmes mondat sem hagyta el a száját, a stúdió részletes karakterábrázolást küld valamennyi országba, ahol Donald kalandjait vetítik, amelyből kiderül, hogyan viselkedik az emblematikus kacsa, ha elmegy este szórakozni, de részletesen elemzik Donald érzelmeit is, méghozzá olyan érzékletesen, mintha emberről lenne szó. Megemlítik érzékeny pontjait, kiderül, hogy mit szeret és mit nem, mi az, ami zavarni szokta és hogyan viselkedik különböző élethelyzetekben.

 

Tények és titkok a világ leghíresebb kacsájáról

Donald csillaga a hírességek utcájában

Donald csillaga a hírességek utcájában

  • A figurát kilencszer jelölték Oscar-díjra, végül a második világháború idején készült, A Führer arca című epizód nyerte el a szobrocskát
  • Saját csillaga van Hollywoodban
  • Az oregoni egyetem és a brazil Botafogo focicsapatának hivatalos kabalája, és az ő kalózruhás képe díszíti az amerikai parti őrség hajóit
  • Középső neve Fauntleroy
  • Mickey egér legjobb barátja, a barátnője Daisy, nagybátyja a milliárdos Dagobert McCsip és három unokaöccse van, Huey, Dewey és Louie

Kapcsolódó Cikkek