2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb XX.kerület

Élet költözött a Duna-partra

A Vízisport utcai sporttelepen újra nagy a nyüzsgés. Április 1-jén indult az ESMTK kajak-kenu szakosztálya. A Hullám Csónakházaknál nyolcvan gyerek lapátol nap mint nap. Hamarosan indul a nyári tábor is.

Hullám csónakház, kajak kenu, evezés, ESMTK, Molnár Gábor (Fotó: Keresztesi Balázs)

A jövő olimpikonjai?
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Még a Ferencváros edzőjeként kerestem a csapatnak telephelyet, és nem messze, az ESMTK-hoz tartozó csónakházaknál érdeklődtem. Elnökük, Harót János azzal fogadott, épp szeretnének klubot alapítani. Jókor voltam jó helyen, tetszett az ajánlat, tavasztól már én vezetem a friss szakosztály foglalkozásait – foglalta össze Molnár Gábor, hogyan kezdődött az ESMTK kajak-kenu szakosztályának élete. A trénert negyvenöt sportoló is követte, azóta nagyjából nyolcvanan készülnek a Hullám Csónakházak árnyékában.


Hullám csónakház, kajak kenu, evezés, ESMTK, Molnár Gábor (Fotó: Keresztesi Balázs)

Molnár Gábor a Ferencvárostól érkezett
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Hullám csónakház, kajak kenu, evezés, ESMTK, Molnár Gábor (Fotó: Keresztesi Balázs)

A gyerekek már otthonosan mozognak a telepen, a hajókat maguk teszik vízre
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Folyamatosan felújítás alatt van a terület, ezért még igazán nem tudták belakni a partszakaszt, ahol évtizedekkel ezelőtt pezsgő társadalmi élet zajlott.

– A végleges öltözők, konditerem még nem készült el, természetesen kialakítottunk öltözőket, a vizesblokkok pedig újak, szépek – adott képet a jelenlegi állapotokról Gábor. – A feladatunk az utánpótlás nevelése és a szabadidősport támogatása. Jelenleg szinte már elértük a kapacitásunk felső határát, de szívesen látjuk a sportolni vágyókat. Hajót, lapátot, mentőmellényt biztosítunk, csak az időjárásnak megfelelő ruházatot kell hozniuk. A tagdíj havi nyolcezer forint.


Naponta két turnusban érkeznek a gyerekek a délután folyamán, az iskola befejezése után viszont délelőtt is lesznek foglalkozások, átvált a sporttelep nyári tábor üzemmódba.

 

Sárkányhajó már van, lesz kenu is

Egyelőre jobbára csak kajakosokkal foglalkoznak az ESMTK-ban, de két hete már egy húszfős sárkányhajóba is beülhetnek a gyerekek, a tervek szerint jövőre pedig elindulhat a kenusok képzése is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.