EUR: 325,64 Ft
CHF: 290,13 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb II.kerület III.kerület XI.kerület XII.kerület

Felesküdtek az új gyermekvasutasok

Százötven új gyermekvasutas tett ünnepélyes fogadalmat a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi hagyományos éves avatóünnepségen a hűvösvölgyi végállomáson. Az eskütétel után új fejlesztéseket is átadtak a kisvasúton.

A 10–12 év közötti eskütevőket Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója fogadta gyermekvasutassá. A világ leghosszabb – 11,7018 kilométeres – gyermekvasútvonala tavaly a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült A fővárosi Gyermekvasúton az elmúlt időszakban is jelentős fejlesztéseket hajtottak végre. Ezek eredményeként átadták a Hűvösvölgy állomás Domino 70 típusú biztosítóberendezésének új kezelőpultját és az Mk45 sorozatú mozdonyokra telepített új mozdonyfedélzeti rendszert. Előbbi a legmodernebb lesz a Gyermekvasút összes állomásának biztosítóberendezései közül, utóbbi pedig a járművek fontosabb üzemi jellemzőiről szolgáltat minden korábbinál részletesebb adatokat, sőt internetes nyomon követést is lehetővé tesz.


Gyermekvasutas avatás

Az új gyermekvasutasok

Fotók: MÁV Gyermekvasút

Dr. Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára, egykori (akkor még) úttörővasutas és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója mutatta be az új kezelőpultot

Kapcsolódó Cikkek