EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb XVIII.kerület

Felkészülés a másodosztályra

Utolsó helyen végzett az NB I 2015/2016-os szezonjában a PLER-Budapest férfi-kézilabdacsapata. Ősztől az NB I/B-ben folytatják a fiúk, új edzővel és szinte teljesen új játékoskerettel.

Pler kézilabdacsapat edzőmeccs PLER-Budapest - Dabasi VSE (Fotó: Máté Krisztián)

Kocsi András csapatkapitányként távozik Lőrincről (Fotó: Máté Krisztián)

– Komoly csalódás. A mai napig a hatása alatt vagyok – mondta Kovács Milán ügyvezető igazgató a Digi Sport Reggeli Start című műsorában arról, hogyan lehet feldolgozni, hogy a PLER-Budapest kiesett az élvonalból, és jövőre a másodosztályban kell folytatnia. – Évek óta benne volt a levegőben a kiesés. Mi voltunk a legkisebb költségvetésű klub már egy ideje. Mi egy fiatalokra és elsősorban magyar játékosokra építő klub vagyunk. Büszkék lehetünk az utánpótlás-nevelő mivoltunkra, szerintünk ez jelenti a magyar kézilabda jövőjét, hogy minél több tehetséget segítsünk az NB I-es rutin megszerzéséhez. A mostani élvonal mezőnyében is van nagyjából 30-35 játékos, aki nálunk kezdte a pályafutását. Hogy mást ne mondjak, Lékai Máté a Veszprémből és Balog Zsolt a Szegedből.


A csapat kerete nagy mértékben átalakul a nyáron, a sok távozó közül az már biztos, hogy Leimeter Csaba Tatabányán, Oláh Tamás Orosházán, Boros Tamás és Bohács Sándor Szentendrén, Kocsi András, Bakos György és Benmiloud Yassine a Ferencvárosban folytatja. Az eddigi vezetőedzőt, Hutvágner Istvánt a Kovács Mihály–Laurencz Szabolcs edzőpáros váltja a kispadon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek