2019. május 21., kedd
Konstantin

Életmód

Fétisek és egyéb állatfajták

Woman, Gothic, dark-haired, parasol and glossy corset, Image: 146469252, License: Rights-managed, Restrictions: MR_Yes, PR_No, Model Release: yes, Credit line: Profimedia, imageBROKER

A fetisiszták számára nem a partner, hanem annak egy testrésze az izgató (Profimedia)

A szexualitást ma már nem csupán a személyes vágyak, hanem a divattrendek is befolyásolják. A fetisizmusnak is van egy olyan olvasata, hogy nem más, mint ártalmatlan játék, ami bőrbe és lakkba csomagolva habosítja fel az unalmas, hétköznapi szexuális életet. A valóság azonban nem mindig ennyire romantikus.

Greenaway Párnakönyv című filmjében a főhősnő, Nagiko gyerekkora óta rabja annak, ha a testére írnak. Fétise egyben a bosszú eszköze is, hiszen miközben ízlelgeti a szexualitás titkait, emberi testre festett könyvekkel teljesíti ki bosszúját apja gyilkosán. Nem ez az egyetlen film, amelyben szerepel a fetisizmus misztikuma, a Született feleségekben például a pedáns Bree férje, Rex Van de Kamp is egy domina szolgálatait veszi igénybe, hogy kiélhesse szexuális perverzióját, ami nem más mint, hogy tűsarkakkal tipegjenek végig rajta. A fétisfilmeknek egyébként hatalmas piacuk van a pornóiparon belül.


A fetisizmus lényegét Alfred Binet francia fejlődéspszichológus 1887-ben fogalmazta meg – a kifejezést egyébként Sigmund Freud vitte át a köznyelvbe –, amikor arról beszélt, hogy élettelen tárgyakat is fel lehet ruházni szexuális vonzerővel. Bármi lehet a vágy tárgya: női alsónemű, harisnya, cipő, csizma, karkötő, a lényeg, hogy a tárgyfetisisztának nem kell partner. Vannak, akik bizonyos testrészeket kedvelnek, számukra egy lábfej, egy csukló vagy egy hajzuhatag okoz szexuális izgalmat, ebben az esetben pedig nem a partner személye számít, hanem csak egy részlete.

A latexfétis az egyik legelfogadottabb fetisizmus. Nyina szívesen bújik feszes, démoni erőt sugárzó ruhákba.


– Ez az anyag teljesen elzár a külvilágtól, átformálódom, és más lesz a személyiségem. Minden idegszálammal a szexre koncentrálok, ki vagyok éhezve az érzéki kalandokra – magyarázta Nyina a latex erejét. – Egy latexkesztyűbe bújtatott kézzel egészen más a tapintás, a külvilág eltompul. A dark-goth jellegű fűzőkben pedig igazi romlott hercegnőnek érzem magam.

 

 

 

A következő héten: Félrelépegető

Bizarr bálványok

A legbizarrabb fétiskedvelőket a szakirodalom kategóriákba sorolja.

Altocalcifil – A magas sarkak iránt vonzódik.
Ginonudomán – Másokról letépi a ruhát, mert ez hozza izgalomba.
Hirsutofil – A póthaj iránt érez szexuális vágyat.
Cremastistofil – Azokra mondják, akik felizgulnak, ha kirabolják őket.
Teratofil – Ronda emberek iránt vonzódik.
Cleptofil – Bizonyos dolgok lopása által jut szexuális kielégüléshez.
Nasofil – Felizgul partnere orra láttán.
Odaxefil – Harapás következtében él át szexuális örömöt.
Partenofil – Fétise a lányok szüzességének elvétele.

 

 

A henna festés akár egy huncut hétköznapi fétis is lehet

A hennafestés akár egy huncut hétköznapi fétis is lehet

Titkos fegyverek

A hétköznapokban egy csipetnyi fétis akár szexis is lehet. Maradjon rajtunk a tűsarkú cipő az előjáték alatt, bolondítsuk meg egy cuki kis fűzővel a szexet, vagy kényeztessük egy hosszú gyöngysorral kedvesünket.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére

  Óbuda felkerült a fine dining budapesti térképére

  Meg sem nyílt a budapesti Gourmet Fesztivál, de máris komoly magyar sikert könyvelhetünk el. A csütörtökön kezdődő eseményen külföldi sztárséfek között annak a magyar étteremnek a séfje “lép fel”, azaz főz a Millenáris nagyszínpadán, amelyik csak néhány hónapja nyílt meg.

 • Jezsó Ákos: Vörös Mágus

  Jezsó Ákos: Vörös Mágus

  E regény főhőse, Wolf Messing Hitler és Sztálin, majd Hruscsov udvari látnoka volt. A Vörös Mágus valóban élt. Az egykori Szovjetunióban rubel milliókat költöttek a paranormális jelenségek kutatására, de ilyen irányú munkát a náci Németországban és az Amerikai Egyesült Államokban is folytattak.

 • Egészséges, tiszta otthon

  Egészséges, tiszta otthon

  Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a vegyszeres tisztítószerekkel való takarítás károsabb lehet, mint a dohányzás. Nem csak a tüdőkapacitást csökkenti, de akár a tüdő korai elöregedését is okozhatja, főleg a nőknél – állapította meg egy több, mint 20 éven át tartó norvég kutatás.