EUR: 345,90 Ft
CHF: 321,32 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb XXIII.kerület

Gyepes továbbjutást vár az Eb-n

A harminc év után világversenyre kijutó labdarúgó-válogatott a jövő héten megkezdi szereplését a franciaországi Európa-bajnokságon. A korábbi válogatott Gyepes Gábor szerint a hazai sportélet már most profitált a kijutásból, de szerinte a kiegyenlített csoportmeccseken Dzsudzsákéknak még a továbbjutás is összejöhet.

Gyepes Gábor, Soroksár SC, foci, edzés

(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Úgy örültem az Eb-re jutásnak, mint aki része a futballtársadalomnak. Ha arra lenne kíváncsi, hogy megfordult-e a fejemben, én is ott lehetnék, a válaszom: nem. Ezt már elengedtem, hosszú évek óta nem voltam válogatott – fogalmazta meg lapunknak gondolatait a közelgő kontinenstornával kapcsolatban Gyepes Gábor, az NB II-es Soroksár védője, aki huszonhatszor húzhatta magára a címeres mezt. – Örülök, hogy végre átléptünk egy komoly akadályt. A kupacsapataink rendszeres korai búcsúja után mindig a válogatotton volt a teher, hogy valamit produkáljon. Most végre ez megtörtént, ami az egész magyar sportnak jót tesz, csak profitálhatunk belőle.


Gábor az Eb-vel kapcsolatban úgy vélekedik, lehet, hogy a csoportmeccsek még nem jelentik az út végét.

– Mivel kihagytunk harminc évet, újoncnak számítunk, be kell mutatkoznunk, és a hangulat is más lesz, mint a selejtezőkön. Kiegyenlített mérkőzéseket várok, az első meccsen már eldőlhet, fel tudunk-e nőni a mezőnyhöz. Ami biztos, elindult egy folyamat, ami azt eredményezi, nem könnyű legyőzni minket. A legfontosabb, hogy ne teljen el újabb harminc év a következő nagy tornáig nélkülünk.


Gábor optimista, hiszen tippjei alapján biztosan továbbjutnánk, a nagy meglepetést szerinte mégis a belgák okozhatják. – Ugyan nem sötét lovak, mert évek óta a világranglista elején vannak, mégsem tradicionálisan erős futballnemzet. Most viszont odaérhetnek a végén.

Gyepes-tippek:

Ausztria–Magyarország: 1–1

Izland–Magyarország: 0–1

Magyarország–Portugália: 0–0

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.