EUR: 325,34 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 27., hétfő
Hella

Belföld XVII.kerület

Gyomorforgató! Ezt a savanyúságot árulták Budapesten – videó!

Még a már edzetté vált ellenőröknek is felfordulhatott a gyomra, amikor beléptek az egyik budapesti savanyúságot készítő üzembe.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti savanyító üzemet ellenőrzött a XVII. kerületi Rendőrkapitánysággal közösen. Az akció során több mint 39 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.


A budapesti savanyúság előállító üzemben több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is találtak az ellenőrök. A padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokon nem voltak szúnyoghálók, így a helyiségek tele voltak rovarokkal – olvasható a NÉBIH oldalán. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az üzemben tárolt alapanyagok és késztermékek közül 20 tételt, összesen csaknem 40 tonna terméket vontak ki a forgalomból.

Kapcsolódó Cikkek

  • Benkő Tibor: Emlékezni kell a hősökre!

    Benkő Tibor: Emlékezni kell a hősökre!

    Minden magyar hős, aki életét áldozta a nemzetért, az ország szabadságáért, megérdemli, hogy emlékezzünk rá – hangoztatta a honvédelmi miniszter a magyar hősök emlékünnepe napján a Fejér megyei Pákozdon tartott vasárnapi megemlékezésen.

  • Lemondott az LMP elnöksége

    Lemondott az LMP elnöksége

    Lemondott az LMP elnöksége, miután a párt nem szerzett mandátumot a vasárnapi európai parlamenti választáson – jelentette be Keresztes László Lóránt társelnök.