EUR: 326,34 Ft
CHF: 289,14 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXI.kerület

Ha betartanák a szabályokat, nem kellene lámpa

Borbély Lénárd polgármester nyomógombos közlekedési lámpa felállítását kérte a fővárostól a Weiss Manfréd úti gyalogosátkelőhöz, mivel május végén elgázoltak itt egy férfit, de hat évvel ezelőtt is volt ezen a szakaszon egy halálos baleset. A csepel.info értesülése szerint a polgármester kérésére a Budapesti Közlekedési Központ megvizsgálja az új lámpa felállításának szükségességét, ennek érdekében közlekedésszámlálást végeznek és áttekintik az átkelőhöz kapcsolódó baleseti statisztikákat is.

Weiss Manfred út, gyalogos gázolás, átkelő, baleset (Fotó: Keresztesi Balázs)

Rendszeres a gyorshajtás a Weiss Manfréd úton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Remélhetőleg a lámpa segíteni fog a helyzeten, bár ha mindenki betartaná a szabályokat, ez nem lenne balesetveszélyes útszakasz. Itt ugyanis csak 50 kilométerrel lehet haladni óránként, a zebra jól láthatóan ki van táblázva, a rendőrség pedig rendszeresen traffipaxozik, mégis állandó a gyorshajtás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.