EUR: 344,45 Ft
CHF: 320,02 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb XXI.kerület

Ha betartanák a szabályokat, nem kellene lámpa

Borbély Lénárd polgármester nyomógombos közlekedési lámpa felállítását kérte a fővárostól a Weiss Manfréd úti gyalogosátkelőhöz, mivel május végén elgázoltak itt egy férfit, de hat évvel ezelőtt is volt ezen a szakaszon egy halálos baleset. A csepel.info értesülése szerint a polgármester kérésére a Budapesti Közlekedési Központ megvizsgálja az új lámpa felállításának szükségességét, ennek érdekében közlekedésszámlálást végeznek és áttekintik az átkelőhöz kapcsolódó baleseti statisztikákat is.

Weiss Manfred út, gyalogos gázolás, átkelő, baleset (Fotó: Keresztesi Balázs)

Rendszeres a gyorshajtás a Weiss Manfréd úton
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Remélhetőleg a lámpa segíteni fog a helyzeten, bár ha mindenki betartaná a szabályokat, ez nem lenne balesetveszélyes útszakasz. Itt ugyanis csak 50 kilométerrel lehet haladni óránként, a zebra jól láthatóan ki van táblázva, a rendőrség pedig rendszeresen traffipaxozik, mégis állandó a gyorshajtás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.