EUR: 326,25 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Sport

Hajrá lányok, a cél: Tokió!

Tervez változtatásokat a magyar kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya, de csak apró lépésenként szeretné ezeket megvalósítani. Kim Rasmussen azt is elárulta, úgy készül, hogy lányaink csoportgyőztesként mennek majd az egyenes kieséses szakaszba az Eb-n.

Válogatottunk csoportelsőként – a lengyeleket, a szlovákokat és a finneket megelőzve – mehet a női kézilabda Európa-bajnokságra, Svédországba. Nagyon kellett ez a siker azok után, hogy nemzeti csapatunk nem jutott ki a riói olimpiára.


Érd, 2016. június 5. Triscsuk Krisztina (k) a labdával, mellette a finn Ida Vayrynen (elöl) és Linda Cainberg a női kézilabda Eb-selejtező 5. csoportjában, a 6. utolsó fordulóban játszott Magyarország – Finnország mérkőzésen Érden 2016. június 5-én. A magyar válogatott 44-13-ra győzött, így csoportelsőként jutott ki a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra. MTI Fotó: Kovács Anikó

Triscsuk Krisztina (fehérben) és a magyar válogatott is jól teljesített az Eb-selejtezőkön (fotó: mti/Kovács Anikó)

Az Európa-bajnoki selejtezőkre nem mindennapi szakmai stáb állt össze: Ambros Martin, a Győr és Elek Gábor, a Ferencváros női csapatának vezetőedzője ült a kispadon. A duó nagyszerűen dolgozott, az edzők mégsem folytatják a megkezdett munkát, igaz, ez nem ért senkit váratlanul. Már kinevezésük pillanatában biztos volt, hogy csak a selejtezők végéig maradnak a válogatott mellett.

És amíg a csapat eredményesen játszott a selejtezők során, a szövetség megtalálta a megfelelő szakembert Kim Rasmussen személyében.
A tréner nem ismeretlen számunkra, hiszen alig egy hónappal ezelőtt épp Budapesten nyert Bajnokok Ligáját a román CSM Bucuresti női csapatával úgy, hogy a döntőben a Győrt győzték le. Nem mellesleg korábban a lengyel válogatott szövetségi kapitányaként is sikeres volt.

Az új szövetségi kapitány hosszú távra tervez hazánkban, ezt bizonyítja, hogy négyéves szerződést kötött, de már az első pillanattól kezdve a maximumra törekszik.


– Én mindig nyerni akarok! Az elején biztosan lesz rosszabb, vesztes meccseink is lehetnek, de én már úgy készülök, hogy az Eb-n is csoportgyőztesként megyünk az egyenes kieséses szakaszba – jelentette ki kinevezése után Rasmussen.

Győr, 2014. december 11. Kim Rasmussen, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya a magyar-horvát közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság A csoportjában játszott Oroszország - Lengyelország találkozón a győri Audi Arénában 2014. december 11-én. A mérkőzést Lengyelország nyerte 29-26-ra. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kim Rasmussen a CSM Bucuresti mellett a lengyel válogatott szövetségi kapitányaként is sikeres volt (Fotó: mti/Kovács Anikó)

A szakember hozzátette, tudja, hogy vannak világklasszis és tehetséges játékosaink, így nem azért jön, hogy felforgassa a női kézilabdát.
– Persze azért változásokra szükség van, de apró lépésenként fogunk haladni. Mert fontos a svédországi Európa-bajnokság, de mi már most a 2020-as tokiói olimpiára készülünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Wilder már 40 KO-nál tart

  Wilder már 40 KO-nál tart

  Deontay Wilder nem sok időt adott Dominic Breazeale-nek a ringben. A WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért vívott csata első mentéből már csak 57 másodperc volt hátra, amikor egy szép ütéskombináció végén Breazeale eldőlt, mint a zsák.

 • Sportos kérdés a női BL-döntő ürügyén

  Sportos kérdés a női BL-döntő ürügyén

  Alighanem futballista lesz Berkesi Judit kislányából. Az M4 Sport riportere maga is focizott, és ugyan a hetedik hónapban van, de a fontos meccsekről nem hiányzik, és ő lett a budapesti Lyon–Barcelona női Bajnokok Ligája-döntő nagykövete.

 • Óriási sikerrel debütált az IFBB Diamond Cup

  Óriási sikerrel debütált az IFBB Diamond Cup

  Hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy hazánk felkerült az IFBB legrangosabb versenyprogramjának, az IFBB Diamond Cup-nak a szervezői listájára, melynek köszönhetően tegnap az Akvárium Klubban 27 kategóriában adtak át díjakat.