2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Sport

Hajrá, magyarok!

Ma 18 órától 44 év után ismét Európa-bajnoki mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott.

Bordeaux-ban az F csoportban Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának ellenfele Ausztria lesz, amelyet legutóbb (ennek már épp 10 esztendeje) idegenben legyőztünk 2–1-re. Azon a meccsen pályára lépett Király Gábor is, akire ezúttal szintén fontos szerep hárulhat.


Leogang, 2016. május 31. Király Gábor kapus a 2016-os Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott ausztriai edzőtáborában, Leogangban 2016. május 31-én. A labdarúgó-bajnokságot június 10. és július 10. között rendezik Franciaországban. (MTI/EPA/EXPA/Johann Groder)

Király Gábor rekordot dönthet ma/ Fotó: MTI/EPA/EXPA/Johann Groder

A csapat tegnap délelőtt repült a meccs helyszínére. Sajnálatos módon két játékosunk is sérüléssel bajlódik: Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő a válogatott vasárnapi edzésén kapott rúgást a lábára, lapzártánkig nem dőlt el, hogy ki kell-e hagyniuk a találkozót.

Tourrettes, 2016. június 12. Kádár Tamás, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott tagja bokáját fájlalja, jobbra Bernd Storck szövetségi kapitány a csapat Tourrettes-ben tartott edzésén 2016. június 12-én. Mellette csapattársa, Kleinheisler László. MTI Fotó: Illyés Tibor

A megsérült Kádár Tamást Kleinheisler László vigasztalja/ Fotó:
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lovrencsics pótlására több lehetőség adódhat, Kádárt azonban – ha nem léphet pályára – a debreceni Korhut Mihály helyettesíti.


Az osztrákoknál is vannak gondok: ott két támadó, Marc Janko és Marko Arnautovic küzd kisebb sérüléssel, de csak az előbbi pályára lépése kérdéses.

Mallemort, 2016. június 9. David Alaba (b) és Marko Arnautovic, a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő osztrák labdarúgó-válogatott tagjai a franciaországi Mallemortban tartott edzésen 2016. június 9-én, egy nappal az EB kezdete előtt. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)


David Alaba (b) és Marko Arnautovic is kezdő lehet ellenünk/ Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Ha nem jön közbe semmi, Király játékát viszont biztosra vehetjük. Ebben az esetben a kapus csúcstartóvá válik: 40 évesen ő lesz a legidősebb játékos az Eb-k történetében. A Haladás kapusa éppen a korábbi magyar szövetségi kapitány, a német Lothar Matthäus rekordját adja át a múltnak, aki 39 évesen és 91 naposan szerepelt kontinenstornán. Érdekesség, hogy Király 1998-ban éppen Ausztria ellen debütált a nemzeti együttesben, és első labdaérintésével hárította Toni Polster büntetőjét a végül 3-2-re megnyert bécsi találkozón – emlékeztetett az MTI.

13434717_10206263565524983_6497732939774243882_n

Priskin (balra), Juhász, Nikolics, Dzsudzsák, Németh, Lang és Lovrencsics jó hangulatban repült Bordeaux-ba/Fotó: Instagram

A várható kezdőcsapatok:

Magyarország:

Király – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Pintér, Nagy – Dzsudzsák, Kleinheisler, Lovrencsics – Szalai
Ausztria:
Almer – Klein, Dragovic, Hinteregger, Fuchs – Ilsanker, Alaba – Baumgartlinger, Junuzovic, Harnik – Arnautovic

Oslo, 2015. november 13. A magyar válogatott tagjai a Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés megkezdése előtt az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 12-én. Magyarország 1-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor

Gyerünk, fiúk!/ Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Garics szépen búcsúzna édesapjától

Szeretne szépen búcsúzni pénteken elhunyt édesapjától ifjabb Garics György, az osztrák válogatott játékosa, aki kedden először léphet pályára szülőhazája, Magyarország ellen.

– Mindketten azért dolgoztunk, hogy itt legyek az Európa-bajnokságon. Sajnos már nem élhette meg, de mindent megteszek azért, hogy még büszkébb legyen. A labdarúgás volt az élete –  mondta fia a 62 évesen elhunyt Garics Györgyről. Hozzátette, édesapja szerette volna látni, ahogy pályára lép az Európa-bajnokságon, de ő lenne a legdühösebb, ha elhagyná a csapatot és hazautazna, így a válogatottal marad.

A szombathelyi születésű Garics György kitért arra, hogy mindkét himnuszt énekelni fogja a keddi találkozó előtt Bordeaux-ban.

Kapcsolódó Cikkek