EUR: 345,87 Ft
CHF: 320,83 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Belföld

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán?

Hatszázezer ember kisemmizésére készül Spéder Zoltán, írta Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében – számolt be az Origo.

Demján szerint Spéder az FHB 30 milliárdos hiányát a szövetkezetekkel fizettette meg és most arra akarja kényszeríteni őket, hogy felvásárolják az FHB részvényeit. Az Országos Takarékszöveti Szövetség elnöke azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vizsgálja ki, hogyan érvényesültek a takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célok. Azt írja, meggyőződése, hogy  a kormányt és a miniszterelnököt is félretájékoztatták  a szektor számairól és pénzügyi adatairól.


A nagyvállalkozó szerint a takarékszövetkezeti integráció után a takarékszövetkezetek mérlegfőösszege jelentősen csökkent. A nyereség a plusz 10 milliárd forintról 2 milliárd forintos veszteségbe fordult. Ezzel párhuzamosan a Spéder Zoltán vezette konzorcium többségi tulajdonába került Takarékbank tizenhatszorosára növelte a nyereségét.

A szintén integrációs tag FHB vesztesége 10 milliárd forint – ezzel az egész takarékszövetkezeti szektor súlyos veszteségbe került – írja Demján Sándor.

További részletek az Origo.hu-n olvashatóak.

Kapcsolódó Cikkek