2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Házkutatás volt Spéderéknél

Adathordozókat foglaltak le és házkutatást tartottak szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az FHB-csoportnál és Spéder Zoltán nagyvállalkozó egyes érdekeltségeinél – írja az Mno.hu. A hírportál értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette, kérdésükre azt közölték, hogy szerdán több helyen is házkutatást tartottak az FHB-csoportnál.

Budapest, 2014. november 14. Mórocz Adrienn színművész, bábos, táncművész átveszi a Junior Prima Magyar színház- és filmművészet kategóriájának díját Spéder Zoltántól, az FHB Jelzálogbank Nyrt. izgatóságának elnökétől a Budapest Music Centerben rendezett díjátadó ünnepségen 2014. november 14-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Spéder Zoltán (Fotó: MTI Fotó)

Ennek előzménye, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda már január 11-e óta csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást folytat a Spéder Zoltán Index.hu tulajdonos érdekeltségébe tartozó FHB-bankcsoporttal szemben. Az ORFK azt is jelezte, hogy az FHB-bankcsoport mellett „több más helyszínen is házkutatásokra és lefoglalásokra került sor”. A nyomozás fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik.

Az FHB nem akart reagálni az ügyre.

Kapcsolódó Cikkek