EUR: 326,23 Ft
CHF: 289,00 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Külföld

Hírszerzőkre és biztonságiakra támadtak terroristák

Hírszerzőket és biztonsági embereket ért terrortámadás hétfőn Jordániában egy palesztin menekülttáborban, a fővárostól, Ammántól északra – közölte a kormány.

Mohamed Momani kormányszóvivő kijelentette, hogy “a Bakaa táborban lévő hírszerzési irodát aljas támadás érte hétfőn, nem sokkal (helyi idő szerint) hét óra előtt, öten meghaltak”. A halálos áldozatok közül három titkosszolgálati alkalmazott volt, a másik kettő a biztonsági személyzethez tartozott. A szóvivő nem tért ki a terrortámadás részleteire, de úgy vélte, hogy az általa terroristáknak nevezett támadók olyan bűnözőkként viselkedtek, akik kívül állnak a muzulmán vallás törvényein.


Jordánia évtizedek óta az Egyesült Államok szövetségese és a térség országai közül elsőként csatlakozott ahhoz az amerikai vezetésű koalícióhoz, amely az – Irakban és Szíriában jelentős területeket ellenőrző – Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen küzd. A hétfőihez hasonló terrortámadások azonban ritkák az országban.

A Bakaa menekülttáborban mintegy hetvenezren élnek. Ez a legnagyobb ilyen létesítmény a közel-keleti országban, ahol a hétmilliós lakosság jelenős része szintén palesztin menekültek leszármazottja, olyanoké, akik 1948-ban hagyták el szülőföldjüket Izrael Állam megalakítása után.

Kapcsolódó Cikkek