EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Extra

Hoppá! Vilmos herceg meleg magazin címlapjára került

Úgy tűnik tovább viszi Diana hercegnő „örökségét” nagyobbik fia Vilmos, aki minden írott és íratlan szabályt megszegett azzal, hogy egy meleg magazin címlapján pózol.

Vilmos herceg az Attitude magazin szerkesztőségébe látogatott el, ahol találkozott az LMBTQ szervezet képviselőivel is.


A történelmi esemény különlegességét emelte az is, hogy a brit korona várományosa a lapnak nyilatkozott is.

„Senkit nem lenne szabad terrorizálni a szexuális hovatartozása miatt” – hangsúlyozta Vilmos herceg.


vilmosVilmos, akinek édesanyja, Diana walesi hercegnő a homofóbia ellen is küzdött jótékonysági tevékenysége során, a múlt hónapban beszélgetett a brit LMBT-közösség tagjaival egy Kensington palotabeli szemináriumon.

A vendégek az éveken át tartó zaklatások következményeiről, öngyilkossági kísérleteikről, étkezési rendellenességeikről, depressziójukról és kábítószerfüggőségükről meséltek a hercegnek – írta a The Telegraph.

“Senkit sem lenne szabad zaklatni a szexuális hovatartozása vagy bármely más ok miatt, és senkinek sem lenne szabad megtapasztalnia azt a fajta gyűlöletet, amellyel ezeknek a fiataloknak szembe kellett nézniük az életük során” – fogalmazott a herceg a magazinnak adott nyilatkozatában.

Hangsúlyozta: “Azt üzenem minden fiatalnak, aki ezt olvassa és akit zaklatnak a szexuális hovatartozása miatt, hogy ne tűrjön szótlanul – beszéljen egy felnőttel, akiben megbízik, egy baráttal, egy tanárral, a Childline civil szervezettel, vagy egyéb segélyszolgálatokkal és kérjen segítséget”.

Vilmos az interjúban kiemelte: “Légy büszke arra, aki vagy, és ne feledd, hogy semmit sem kell szégyellned”. A herceg az orlandói lövöldözés áldozatainak emléket állító könyv aláírását követően fedte fel magazinszereplését.

A Kensington palota szóvivője szerint a brit trón kettes számú várományosa külön munkacsoportot is felállított az internetes zaklatás megelőzésére.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek