EUR: 345,74 Ft
CHF: 321,33 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Sport

Hősök vagytok, fiúk!

Hazaérkezett hétfőn Budapestre a magyar labdarúgó-válogatott, akik a vasárnap esti 4-0-s vereség ellenére is hősöknek kijáró ünneplésben részesültek a Hősök terén. Naná, hiszen az Eb-n a csoportgyőztesként megvívott nyolcaddöntő minden várakozást felülmúlt.

Budapest, 2016. június 27. A magyar labdarúgó-válogatott tagjai megérkeznek a Liszt Ferenc-repülőtérre 2016. június 27-én. Az előző napon a csapat kikapott Belgiumtól a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így kiesett. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. június 27.
A magyar labdarúgó-válogatott tagjai megérkeznek a Liszt Ferenc-repülőtérre 2016. június 27-én. Az előző napon a csapat kikapott Belgiumtól a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, így kiesett.
MTI Fotó: Kovács Tamás

A válogatottat kora este több ezer őrjöngő rajongó várta a Hősök terén, ahová rendőri kísérettel érkeztek meg a ferihegyi repülőtérről. A népünnepélyt annak is lehetett köszönni, hogy a hazai csapat ötven éve nem ért el világeseményen hasonló sikert, mint a mostani Eb-n. A szövetségi kapitány, Bernd Storck  a repülőtéren tartott sajtótájékoztatón pozitív jövőképet festett le a magyar fociról.


– Bízhatunk a jövőben, és bízhatunk ebben a csapatban is. Ez a meccs arra volt jó, hogy bebizonyítsuk, mennyire versenyképesek vagyunk nemzetközi szinten, továbbá hogy merre kell haladnunk. Nagyon köszönöm a csapatnak, rendkívüli dolgokat tudtunk összehozni a felkészülés ideje alatt – vélekedett az eredményről Storck.

A sajtótájékoztatón a válogatott középpályása, Gera Zoltán és kapusa, Király Gábor válaszolt a jelenlévők kérdéseire. Mindkét focista fontosnak tartotta kiemelni: a koncentrált és feszültségmentes felkészülés sokat segített abban, hogy ilyen szép eredménnyel térhettek haza.


– A legnagyobb erőnk a toleranciában rejlett, mivel félreraktunk mindent a siker érdekében, és csak és kizárólag az eredményt és a sikert láttuk magunk előtt – mondta Király, majd az Eb egyik legszebb gólját rúgó Gera folytatta: – Nagy kiváltság, hogy részt vehettünk ezen az Eb-n, és reméljük, hogy ezután jönnek a további megmérettetések és persze a vb.

dzsudzsak-valogatott-pezsgo

Gera maradása továbbra is kérdéses

A siker ellenére egyre többen kíváncsiak arra, hogy vajon továbbra is tervezi-e visszavonulását a magyar csapat sztárkapusa, Király Gábor és középpályása, Gera Zoltán. Előbbi 40, utóbbi 37 éves. – Annyira öregek még nem vagyunk – nevetett Gera, majd folytatta: – A viccet félretéve, tényleg most nem ennek van itt az ideje. Meglátjuk, hogy a következő napokban hogyan alakulnak a dolgok, és utána fogunk foglalkozni ezzel a kérdéssel.

Kapcsolódó Cikkek