EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,01 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XIV.kerület XV.kerület

Hurrá! A nyár végén sem zár be a Paskal!

Ez az éve más lesz a Paskalnak, mint a többi. A Zugló közepén lévő strand 1989 óta várja a pihenni vágyókat. Csakhogy – mint azt a Lokál megtudta – most már a nyári szezon végeztével sem zár be.

Paskál strandfürdő ( Fotó: Sáfár Tibor)

A gyerekmedence minden igényt kielégít (Fotó: Sáfár Tibor)

Május közepén nyitott ki a Paskal, az építkezés ugyan még folyik, ám ez egyáltalán nem zavarja a strandolókat, sőt, már most rengeteg újítás várja a pihenni vágyókat.
– Eddig az úszómedence és az élménymedence közösen üzemelt, nem volt elválasztva – mondta lapunknak Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa. – Ez két dolog miatt sem volt jó. Egyrészt a fürdőzők zavarták egymást, másrészt az is probléma volt, hogy az úszómedencébe hidegebb víz kell, mint az élménymedencébe. Mostanra szétválasztottuk a kettőt. Emellett sikerült újabb területet kapcsolni a strandhoz, amelyet parkosítottunk, továbbá a sportpályákat is felújítottuk.
Ezzel azonban még nem értek végett a fejlesztések, hiszen június közepén adják át az új, fedett úszókomplexumot.
– A zöldberuházásnak köszönhetően Budapest egy újabb, egész éven át nyitva tartó fürdővel gazdagodik, ahol egy közel 1400 négyzetméteres új fürdőépület vár mindenkit. A fedett földszinti részen tanmedence, babamedence, gyógymedence, vízi bár és kinti-benti élménymedence is lesz. A nyitott úszómedence a jövőben télen is üzemel majd. Lesz egy új, speciális geometrikus szauna, de épülnek kezelőhelységek is, ahol lesz lehetőség OEP-beutalóval különböző gyógykezeléseket igénybe venni. (A strandról készült képeinket megnézhetik a lokal.hu oldalon.)


Paskál strandfürdő ( Fotó: Sáfár Tibor)

Így néz ki most… (Fotó: Sáfár Tibor)

Paskál - látványterv_3

…és ilyen lesz az új úszókomplexum

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.