EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Egyéb I.kerület II.kerület

Itt minden felekezet labdába rúg!

Egyházi focitorna a Czakó pályán ( Fotó: Sáfár Tibor)

Egész nap gurítottak az egyházi focitornán

Igazi örömfocit, lelkes küzdelmet, gyönyörű gólokat és összetartó közösségeket láthattunk a Czakó utcai pályán tartott 23. egyházi focibajnokságon. Mindezt a szokásos focimeccseket kísérő csúnya beszéd nélkül, hiszen a csapatoknak vigyázniuk kellett, mert minden káromkodásért két perc kiállítás járt. A kupát a Tabáni Szent Sasok vitték el, a közönségdíjas pedig a Fő utcai Budai Görög Katolikus Egyházközség Szent Flórián csapata kapta.

Az egyházi focibajnokság csaknem negyedszázados történetében most először focizott is a díszvendég. A 70 éves Szőke István, a Fradi örökös bajnoka két órát játszott a zöld-fehér Tabáni Szent Katalin Plébánia csapatában.


– Amikor lejött a pályáról, azt mondta: csak fél ebédet érdemlek, mert nem rúgtam gólt – mesélte a Lokálnak Vecsey András. Az egyházi foci ötletgazdája és szervezője hozzátette, kevés volt a kiállítás, a mérkőzések sportszerűek voltak.

– A játékosok lendülete, győzni akarása és alkalmankénti sikertelensége miatt egyszer-egyszer hallottam nem „irodalmi” szavakat, de ezeket a játéktéren kívül mondták. Az elmúlt 23 év „gipszes sportsérüléseiből” azonban erre a bajnokságra jutott a második. A Bécsi Kapu téri evangélikus templom csapatkapitánya az egyik fejelés után rosszul ért talajt és a bokacsontjából letört egy darab, ezért be kellett gipszelni. Mindannyiunk nevében gyors gyógyulást kívánunk sporttársunknak!


Az idei focitornát a Tabáni Szent Sasok nyerték, a második helyet a Várvédő Lovagok, a harmadikat pedig a Szent Anna Plébánia II. csapata érdemelte ki. Vecsey András elmondta, az egyházi foci gólkirálya Gál Boldizsár lett a Krisztinavárosi Plébánia csapatából, a legjobb kapus címet Csicsics Sándornak ítélték oda a Várvédő Lovagoktól, a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Bács Megyert találták, a győztes Tabáni Szent Sasok közül.

Egyházi focitorna a Czakó pályán ( Fotó: Sáfár Tibor)

Fejben is erősek voltak a játékosok

– A közönségdíjas személyes kedvencem, a Budai Görög Katolikus Egyházközség Szent Flórián görög katolikus templom csapata lett, amely két atyával és húszfős szurkolótáborral vett részt a felekezeti tornán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.