EUR: 345,88 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb X.kerület

Ki lesz Szent László szakácsa?

Kőbánya idén első alkalommal meghirdeti az I. Szent László-napi főzőversenyt, melyre június 23-ig lehet jelentkezni. A verseny célja a Kőbányai Szent László Napok keretében a szabad tűzön készített magyaros ételek hagyományának felélesztése.

A verseny kategóriái:

– szabad tűzön főtt levesek,

– pecsenyék, sültek kőbányai sör felhasználásával,

– házi, vagy helyben készült sütemények háziasszonyok és sütni szerető férfiak részére.

A süteményeket otthon kell elkészíteni, a többit viszont a fesztivál keretében, a szabadban. A győztesek a Szent László szakácsa címet nyerik el, melynek viselésére egy évig jogosultak, így a következő évben ők lesznek a kihívók és újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért. Amennyiben a következő évben nem indul a versenyen az előző évi győztes, úgy az adományozott címet vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell juttatni a következő versenyre. Amennyiben egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő válik a Szent László örökös főszakácsa cím kizárólagos viselőjévé.


A nevezéshez szükséges jelentkezési lap letölthető a kobanya.hu oldalról

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.