EUR: 326,25 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Belföld

Kijátsszák a taxisok a szabályokat

Több mint tízezer forinttal vert át egy utast egy ferihegyi fuvarral egy taxis Budapesten. Ráadásul az autójában egy másik társaság bankkártya-leolvasója volt beszerelve – értesült a Privátkopó. A bűnügyi portál szerint a taxistársaságok folyamatosan trükköznek.

Az egyik budapesti taxitársaságnál a közelmúltban megbukott egy gépkocsivezető, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 17 330 forintért szállította utasát a Kempinski Hotelhoz. A fuvarért reálisan 6500-7000 forintot lehetett volna elkérni – értesült a Privatkopo.hu. Ráadásul a taxis bankkártyás tranzakciót hajtott végre, azonban a leolvasókészülék egy másik taxiscégé volt. Ezt a gépkocsivezetőt alkalmazó alvállalkozó cég bérelte a konkurens taxitársaságtól.


Az ügyben eljárás indult, az etikai bizottság túlszámlázás miatt azonnali szerződésbontást javasolt a gépjárművezetőt foglalkoztató kft.-vel.

– Sok taxis hiéna kizárólag olyan fuvarokat vállal, amelyek végén az utas készpénzzel fizet, ezért nem tartanak igényt terminálra. Így az őket papíron alkalmazó cég a taxitársaságtól bérbe kapott, de ki nem helyezett leolvasókészüléket odaadja egy másik gépkocsivezetőnek, aki történetesen a versenytárs neve alatt dolgozik. Bizonyos taxiscégeknél nagyon szigorú az ellenőrzési rendszer, ezért a csaló sofőrök egy olyan társaság készülékét használják, amelynél sokkal lazább a kontroll – mondta a bűnügyi portálnak egy informátor.


Taxis tuntetes Lanchid (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tuntetes Lanchid
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Havi 350 ezer feketén?

A Privatkopo.hu szerint a legtöbb budapesti taxistársaságnál a sofőrök alvállalkozóként dolgozó cégekhez vannak bejelentve. Ezeket a cégeket időnként lecserélik, információink szerint azért, mert a vállalkozásoknál elég laza a pénzügyi fegyelem. – Magam is meglepődtem, hogy a cégnél mennyire lazán kezelik a pénzügyeket. A gépkocsi bérleti díján és a tagdíjon felüli összeget hazavihettem, adómentesen, teljesen feketén. Tisztán megmaradt havi 300-350 ezer forint úgy, hogy nem taxiztam halálra magam – árulta el egy névtelenséget kérő taxis.

Budapest, 2016. április 26. A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Budapest, 2016. április 26.
A demonstráló taxis szervezetek konvoja halad az Andrássy úton.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Taxis tüntetés az uber ellen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Taxis tüntetés az uber ellen
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa jövőt választ

  Európa jövőt választ

  Május 26-án rendezik Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit.

 • Továbbra is imád minket Hollywood

  Továbbra is imád minket Hollywood

  Magyarország népszerűsége a hollywoodi filmprodukciók tekintetében továbbra is töretlen –  derült ki a The Hollywood Reporter cikkéből.

 • A fordításra kapott pénzt is lenyúlta Weber

  A fordításra kapott pénzt is lenyúlta Weber

  Manfred Weber a Európai Néppárt frakcióvezetője nem csak az irodabérlésre járó összegnél ügyeskedett a lehető legtöbb hasznot húzni, hanem – mint V4NA információi szerint kiderült –, az  EU-tól a fordítókra kapott pénzt is zsebre tette.