2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Extra

Kisfia belebetegedett Lagzi Lajcsi rendőrségi ügyébe

Istvánka a mai napig rémálmoktól szenved, nem tudja feldolgozni, hogy szüleit bilincsbe verve vitték el.

Galambos Lagzi Lajcsi, Story Gála 2016 (Fotó: Máté Krisztián)

Galambos Lagzi Lajcsi, Story Gála 2016 (Fotó: Máté Krisztián)

Lagzi Lajcsi legkisebb fia, István a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy álmából felébresztve fekete ruhás kommandósok rángatták ki az ágyából azon a bizonyos hajnalon, amikor szüleit bilincsben elhurcolták. A zenész a Lokálnak elmesélte, kisfia pszichológus segítségére szorul.


– Soha nem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor fekete ruhás, maszkos kommandósok törték ránk az ajtót hajnalban, majd a gyerekeim szeme láttára Bogit, a feleségemet és engem vezetőszáron elhurcoltak – mesélte a Lokálnak Lagzi Lajcsi.

Mint ismert, Lagzi Lajcsit tavaly szeptemberben feleségével együtt otthonukban tartóztatták le a rendőrök. Az ügyészség áramlopással és vesztegetéssel gyanúsította őket. A zenész összesen 125 napot töltött előzetes letartóztatásban.


A mulatós zenész szerint legkisebb fia, István a mai napig nem dolgozta fel, hogy saját otthonukban nincs biztonságban.

– Természetesen így, hogy január óta szabad vagyok, sokkal jobb a helyzet. Istvánka azonban a mai napig rémálmoktól szenved. Ilyenkor felriad, újra meg újra megálmodja azt a hajnali órát, amikor elhurcoltak minket. A minap azonban azt álmodta, hogy engem nemcsak letartóztattak, le is lőttek. A fiam most lesz 15 éves, nem szeretném, hogy bármi maradandó rossz élménye legyen ezzel kapcsolatban, így mindenképpen szakemberhez fordulunk. A pszichológus majd segít neki feldolgozni ezt a traumát. Nekünk otthon az a legfőbb, hogy kibeszéljük és megbeszéljük, ami velünk történik. Nincs olyan, hogy „ehhez még kicsi vagy, fiam”. Mindent megpróbálunk nekik elmagyarázni a maguk szintjén, az utóbbi időszak eseményeire azonban mi sem tudtunk igazán választ kapni. A gyerekeink bíznak bennünk, de István esetében már nem segített az otthoni beszélgetés. Hatalmas traumán mentünk át, de erőt ad, hogy már együtt vagyunk és rengetegen kiállnak mellettünk. A napokban épp egy rendőrautóból intettek nekem és kívántak sok sikert és kitartást.

Külföldön venne rezidenciát

A zenész azt is elmesélte, hogy korábban meghirdetett, 2,7 milliárd forintot érő birtokát egyelőre még nem adta el, de ha végül sikerül, nagy valószínűséggel nem csak Magyarországon vesz majd ingatlant.

– Azt nem tudnám megtenni, hogy végleg itthagyjam a hazámat, de mivel a gyerekeim valószínűleg külföldi egyetemen tanulnak majd tovább – Bogi és Lala egy oxfordi nyelvtanfolyamon lesznek például a nyáron is –, az sem kizárt, hogy az ő közelükben veszünk majd később egy kisebb rezidenciát.

Galabos Lajos közismert nevén ,,Lajcsi?-t szabadlábra helyezték a Közép Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási intézet Székesfehévári objetumából. 125 napot töltött előzetes letartoztatásban. Börtön előtt családja és ügyvédei várták szabadulását.

Székesfehérvár, 2016. január 24. Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter

Galabos Lajos közismert nevén ,,Lajcsi?-t szabadlábra helyezték a Közép Dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási intézet Székesfehévári objetumából. 125 napot töltött előzetes letartoztatásban. Börtön előtt családja és ügyvédei várták szabadulását.

Kapcsolódó Cikkek