2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb VIII.kerület

Kivirágzott Józsefváros

Közel 15 ezer virág díszíti Józsefvárost, az utcai ágyásokba, a terekre éppúgy jutottak virágok, mint a kandeláberekbe. A növények kiültetése a terekre és a parkokba május elején kezdődött.
Sára Botond alpolgármester és a muskátli kihelyezés Százados úti Herbaház épülete előtt ( Fotó: Sáfár Tibor)

Sára Botond alpolgármester is kihelyezett néhány muskátlit a
Százados úti Herbaház épülete előtt
( Fotó: Sáfár Tibor)

2014-ben Józsefváros Virágos Magyarországért díjat kapott, a kerület azóta is elkötelezett a közterületek szépítésében, virágosításában. A jó idő megérkezésével a Józsefvárosi Önkormányzatnak köszönhetően mintegy 642 muskátli virágzik azon a 107 virágtartó oszlopon, amelyet az elmúlt években helyeztek ki a Népszínház utcába, mivel ezen a területen nem lehet fasort telepíteni.
A muskátlikat a Józsefvárosi Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársai locsolják hetente háromszor, kánikula idején pedig hétvégenként is kapnak vizet a virágok.
A múlt héten a Sport utcától a Kerepesi útig terjedő szakaszon, a Százados út páros oldalán 342 cserepes muskátlit helyeztek ki.
Teleki László tér, virágok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Teleki László tér, virágok
(Fotó: Keresztesi Balázs)


A Teleki téren, a Práter és Szigony utcákba 500 darab hagymás és évelő növény kerül, a Práterben, a Leonardo kutyafuttató és Tömő utcai toronyházak környezetében pedig a pótolták a cserjesorokat.
muskátli, virág

Muskátli

A következő két hétben a Teleki téren és a Horváth Mihály téren 1200 hagymás és egyéb évelő növényt ültetnek, ezenfelül további 700 cserjét pótolnak elsősorban a Horváth Mihály téren a fák körüli részen, a Práter utcában a zöld sávban, a Leonardo-közben, illetve a Tömő utcai toronyházak előtti részeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.