EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 08., szombat
László

Extra

Knézy Jenő: Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék apura!

Édesapja őszintén büszke lenne ifj. Knézy Jenőre. A 44 éves sportriporter elképesztő mélységből tért vissza és nem is lehetne elégedettebb. Három éve boldog kapcsolatban él, és a karrierje sem alakulhatott volna jobban:  az M4 kommentátoraként közvetítheti majd a foci Európa-bajnokságot.

Knézy Jenő éppen túlesett egy szemműtéten, amikor az M4 sportigazgatója, Héder Barna felhívta, hogy közvetítse az úszó országos bajnokságot.


WP_20150908_004– Szerencsére nem volt komoly műtét, csupán egy árpát kellett eltávolítani. Barna ajánlatán még öt percet sem gondolkoztam, nem volt kérdés, hogy elvállalom. A közvetítés alatt nem volt rajtam kötés és azóta teljesen meggyógyult a szemem. Aztán pedig kiderült, hogy mehetek a foci Eb-re is. Velem együtt összesen négy kommentátor és egy nagyobb stáb utazik majd Franciaországba – mesélte Knézy, aki szerint édesapja nagyon büszke lenne a magyar csapatra és nagyon reméli, hogy rá is.

– Biztos nagyon örült volna! Az ő generációja még folyamatában láthatta a magyar foci mélypontjait, de azt sajnos már nem élhette meg, ahogy ez az irány kezd megváltozni – mondta Jenő, és ahogy elkezd édesapjáról mesélni, azonnal elérzékenyül.


A legendás sportriporter 2003-ban halt meg, mindössze 58 évesen. A Nemzeti Sportban adott utolsó interjújában vallotta be, hogy gyomorrákkal küzd. Két hónap volt hátra az életéből, amivel tisztában is volt, de mégsem volt elkeseredett. Még mindig szívszorító olvasni a mondatait.

„Végiggondoltam az életemet. Tudod, hogy van az… az ember a kritikus pillanatokban lepörgeti élete filmjét, aztán, ha szerencséje van, azt mondja magának: sok-sok felhőtlen emléket kaptam, rengeteg élményben volt részem, sikereket értem el, ezért ha jön a halál, hát jöjjön.”

– Nincs olyan nap, hogy édesapám ne jusson eszembe – mondja az ifjabb Knézy. – Sokat járok a temetőbe és sokat agyalok azon, hogy bizonyos helyzetekben ő hogyan döntene. Azt, hogy meghalt, elfogadni nem lehet, maximum együtt élni vele. Apám szerencsére megbékélt a sorsával. Amikor beszéltünk a halálos ágyán, akkor is azt mondta, hogy teljes életet élt.

WP_20151012_010Azt láttam rajta, hogy nyugodt, és emiatt én sem borultam ki. El tudtam őt engedni… érdekes, most nehezebb róla beszélni, mint tizenhárom évvel ezelőtt megmondani neki, hogy mi vár rá. Én beszéltem az orvossal, aki elmondta, hogy mi a diagnózis, de erről apám még nem tudott. Nővéremmel éjfélkor beszöktünk a kórházba és amikor meglátott minket, már tudta, hogy valami nagy baj van. Amikor meghalt, akkor is mellette voltam. Természetes volt, hogy fogom a kezét – tette hozzá Jenő, aki azt sem tagadja, hogy sokat köszönhet édesapjának, de ő már teljesen más szülő. Három gyermeke van: Kincső nyolc-, Milán 17, Jenő Márk 20 éves.

– Én inkább haver édesapa vagyok. Emlékszem, apu nem engedte, hogy ebéd előtt sok vizet igyak, mert akkor nem tudom megenni a levest. Csak étkezőasztalnál ehettünk. Nálam viszont nem így van: finomságok tálcán, kanapé és egy jó meccs. Imádom! Persze vannak meghitt, közös ebédek is, de semmi sem kötelező – tette hozzá a riporter, aki három éve boldog párkapcsolatban él.

– A magánéletemet, amennyire lehet, szeretném megtartani magamnak, de valóban boldog párkapcsolatban élek. Már minden rendben van körülöttem. Nagyon mélyről jöttem vissza lelkileg és végre teljesen a helyemen vagyok.

Knézy Jenő, M4 sport sajtótájékoztató, foci, eb (Fotó: Keresztesi Balázs)

Knézy Jenő, M4 sport sajtótájékoztató, foci, eb
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek