2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb IX.kerület

Kutyafuttató felemás sikerrel

 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

A ferencvárosi kutyák örülnek az új területnek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Elkészült a kutyafuttató a Balázs Béla utca elején, de az átadó nem volt igazán ünnepélyes. Néhány lakó ugyanis az utcán és az ablakból kikiabálva adott hangot nemtetszésének.

– Na, most látja, milyen nehéz ez – mondta Bácskai János polgármester a Lokál újságírójának. – Mégis, hogy döntse el az önkormányzat, kinek kedvezzen?! A kutyásoknak vagy a nem kutyásoknak? Kutyafuttatóra szükség van, ebben mindenki egyetért, de senki sem szeretné, ha az ő háza előtt lenne. Tulajdonképpen a legkisebb rosszat választottuk – magyarázta Ferencváros polgármestere.


 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bácskai János polgármester szerint nagyon nehéz olyan döntést hozni, ami egyaránt megfelel a kutyásoknak és a nem gazdiknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kutyafuttató 22 órától reggel 6 óráig zárva lesz, rendben tartásáról pedig az önkormányzat gondoskodik majd.

– A Ferenc tér felújítása kapcsán három lakossági fórum is volt, mindegyiken egyhangúan arra szavaztak a környéken élők, hogy legyen kutyafuttató, de ne a téren – mondta Bácskai János.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.