2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb IX.kerület

Kutyafuttató felemás sikerrel

 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

A ferencvárosi kutyák örülnek az új területnek
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

Elkészült a kutyafuttató a Balázs Béla utca elején, de az átadó nem volt igazán ünnepélyes. Néhány lakó ugyanis az utcán és az ablakból kikiabálva adott hangot nemtetszésének.

– Na, most látja, milyen nehéz ez – mondta Bácskai János polgármester a Lokál újságírójának. – Mégis, hogy döntse el az önkormányzat, kinek kedvezzen?! A kutyásoknak vagy a nem kutyásoknak? Kutyafuttatóra szükség van, ebben mindenki egyetért, de senki sem szeretné, ha az ő háza előtt lenne. Tulajdonképpen a legkisebb rosszat választottuk – magyarázta Ferencváros polgármestere.


 A Ferencváros Önkormányzata által kialakított Balázs Béla utcai kutyafuttató, dr. Bácskai János polgármester (Fotó: Keresztesi Balázs)

Bácskai János polgármester szerint nagyon nehéz olyan döntést hozni, ami egyaránt megfelel a kutyásoknak és a nem gazdiknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A kutyafuttató 22 órától reggel 6 óráig zárva lesz, rendben tartásáról pedig az önkormányzat gondoskodik majd.

– A Ferenc tér felújítása kapcsán három lakossági fórum is volt, mindegyiken egyhangúan arra szavaztak a környéken élők, hogy legyen kutyafuttató, de ne a téren – mondta Bácskai János.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.