2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb XIII.kerület

Magyar futballista Amerikából

Fél évre a Vasashoz került az Egyesült Államokból hazatérő Sallói Dániel. A fiatal tehetség alig egy évvel ezelőtt már rúgott gólt a Fáy utcában, igaz, akkor még az Újpest futballistája volt. Azóta megjárta az USA-t, ahol a Sporting Kansasban játszott, most pedig átmenetileg vasasos lesz.

Salloi

Sallói Dániel a Sporting Kansas csapatából érkezik Angyalföldre (Fotó:sportingkc.com)

Sallói Dánielnek volt kitől örökölnie tehetségét. Édesapja, Sallói István itthon a Videoton, a Győr és a Honvéd játékosa is volt, belekóstolt a légiós életbe, nem mellesleg 13 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Nagyapja, idősebb Sallói István a Tatabánya színeiben játszott ugyancsak az NB I-ben, míg dédapja, Sallói Jenő Balassagyarmaton futballozott, majd játékvezetőként tevékenykedett.
Dani Újpesten kezdte pályafutását, de szerepelt a a korosztályos válogatottakban. 2014 júliusában egy évre az amerikai Sporting Kansashoz igazolt, ám tavaly ilyenkor már ismét Újpesten kezdte meg a felkészülést, ősszel 12 meccsen az NB I-ben is pályára lépett, sőt, első élvonalbeli gólját épp a Vasas ellen szerezte. Nem sokáig maradt azonban Újpesten, mert idén januárban a Sporting Kansas felnőtt csapata profi szerződést kínált neki, amit elfogadott, most viszont fél évre kölcsönbe Angyalföldre került.
– Sajnos Kansasban nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna, mivel azonban az amerikaiak nem akartak örökre elengedni, nagyon jól jött, hogy a Vasas fél évre is kölcsönvett – mondta lapunknak a játékos. –Megbeszéltük, hogy az ügynököm és a klub továbbra is  azon dolgoznak majd, hogy akár hosszabb távon is a Vasashoz kerüljek. Egyébként több klub is megkeresett Magyarországról, de úgy gondolom, a lehető legjobb döntés volt a Vasas. Egyrészt azért, mert a karrierem szempontjából fontos, hogy egy első osztályú csapatban minél többet szerepelhessek. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy a Vasasban sok fiatal kap rendszeres játéklehetőséget, és mint ahogy több alkalommal is láttuk, reális esély van akár a felnőtt, akár az U21-es válogatottba bekerülni – gondolok többek között Vida Mátéra, Berecz Zsombira vagy Hangya Szilveszterre. Tudom, hogy jó helyre kerültem. Vida Mátéval régóta ismerjük egymást, jó barátok vagyunk, és sok jót mesélt a Vasasról, a csapategységről, az itteni viszonyokról. 


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.