2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Már elnézést, de k.rva jó csapatunk van!

Azzal, hogy az F csoportban az első helyen végzett veretlenül, ráadásul mindhárom meccsen nagyszerűen futballozott, a nemzeti együttes – a betűket is nehezen találjuk meg a klaviatúrán, amikor ezt írjuk, annyira szürreális ez az egész… – ismét tényező lett a világfutball nagyszínpadán.

A nemzetközi sajtó már korábban is agyondicsérte Bernd Storck csapatát, és a portugálok elleni 3-3 után sem fukarkodott a jelzőkkel.


Lyon, 2016. június 22. Magyar játékosok ünneplik Gera Zoltán gólját a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Lyon, 2016. június 22.
Magyar játékosok ünneplik Gera Zoltán gólját a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

A francia L’Equipe egyenesen a torna legjobb meccsének nevezte a szerdai találkozót, a TF1 pedig arra emlékeztetett, hogy Portugália legutóbb a 2014-es vébén kapott három vagy annál több gólt (Németország akkor 4-0-ra nyert). Az olasz Gazzetta dello Sport pozitív jelzőként használta Szalai Ádámra a „bölény” kifejezést, és szintén dicséri a mieink egységes játékát.

A Marca nevű spanyol újság a két-két gólig jutó Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo pisztolypárbajáról cikkez, és megemlíti, hogy a magyar szélső az Eb egyik nagy sztárjává nőheti ki magát.


Ehhez persze jól kell teljesíteni a belgák ellen is, akikkel vasárnap Toulouse-ban találkozik a magyar válogatott.

Belgium papíron Európa legjobbja, és bár tele van klasszisokkal, valahogy már nem féltjük ellene sem a mieinket. A belgák talán legnagyobb sztárja, Eden Hazard is tisztelettel nyilatkozott rólunk.

Nizza, 2016. június 22. A belga Eden Hazard (k) küzd a labdáért a svéd Sebastian Larsson (b) és Kim Källström ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja harmadik fordulójának Svédország – Belgium mérkőzésén a nizzai Allianz Riviera Stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

Nizza, 2016. június 22.
A belga Eden Hazard (k) küzd a labdáért a svéd Sebastian Larsson (b) és Kim Källström ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja harmadik fordulójának Svédország – Belgium mérkőzésén a nizzai Allianz Riviera Stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Tolga Bozoglu)

– Nehéz dolgunk lesz a magyarok ellen. Kétszáz százalékot adtak ki magukból, és nagyon jó játékosaik vannak. Ismét jó teljesítményre lesz szükségünk, hogy bejussunk a negyeddöntőbe – nyilatkozta a Chelsea középpályása, akivel a kapus Thibaut Courtois is egyetértett abban, hogy a magyarok elbúcsúztatása kemény feladatnak ígérkezik.

– Magyarország ellen nem számítok könnyű mérkőzésre – mondta a játékos.

Gera gólja a legszebb tízben

Gera Zoltán szerdai gólja bekerült a csoportkör tíz legszebb találata közé az UEFA-nál. Az európai szövetség honlapján szombaton 11 óráig lehet szavazni a végső sorrendre.

A legszebb találatok

Gera Zoltán (magyar): Magyarország-Portugália 3-3, 19. perc (1-0)
Alvaro Morata (spanyol): Horvátország-Spanyolország 2-1, 7. perc (0-1)
Alvaro Morata: Spanyolország-Törökország 3-0, 48. perc (3-0)
Bastian Schweinsteiger (német): Németország-Ukrajna 2-0, 92. perc (2-0)
Cristiano Ronaldo (portugál): Magyarország-Portugália 3-3, 50. perc (2-2)
Dimitri Payet (francia): Franciaország-Románia 2-1, 89. perc (2-1)
Emanuele Giaccherini (olasz): Olaszország-Belgium 2-0, 32. perc (1-0)
Luka Modric (horvát): Horvátország-Törökország 1-0, 41. perc (1-0)
Marek Hamsik (szlovák): Szlovákia-Oroszország 2-1, 45. perc (2-0)
Romelu Lukaku (belga): Belgium-Írország 3-0, 70. perc (3-0)

(160623) -- LYON, June 23, 2016 -- Zoltan Gera of Hungary celebrates after scoring during the Euro 2016 Group F soccer match between Portugal and Hungary in Lyon, France, June 22, 2016., Image: 292119516, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS AVAILABLE EXCLUDING CHINA, HONG KONG ONLY. End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Ema, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Eyevine

LYON, June 23, 2016 — Zoltan Gera of Hungary Credit line: Profimedia, Eyevine

Kapcsolódó Cikkek