EUR: 346,04 Ft
CHF: 321,68 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb IV.kerület XIII.kerület

Meccset is nézhet a Dagályban!

Gőzerővel folyik a Dagály úszókomplexum építése, de mint kiderítettük, ez egyáltalán nem zavarja a strand nyári nyitvatartását. Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. munkatársa ugyanis a Lokálnak elmondta, augusztus 31-ig biztosan nyitva lesz a Dagály, ahol számos meglepetéssel várják a pihenni vágyókat.

Dagály strand, fürdő, nyár, meleg, vízpart (Fotó: Máté Krisztián)

A Dagályban a medencéből is lehet nézni az Eb-meccseket (Fotó: Máté Krisztián)

Bár a strand nyitva lesz a nyáron, azért van olyan intézkedés, melyet az építkezés miatt meg kellett hozni.
– Mivel a gyerek- és a tanmedence az építési területen van, ezek megszűnnek. Ám a két élménymedence, a termálmedence és a két nagymedence – a 25 és az 50 méteres – egész évben várja a vendégeket – mondta lapunknak Czinege Szilvia, aki hozzátette, mivel az évek alatt megszokott szolgáltatáshoz képest kevesebbet tudnak nyújtani, kedvezményes jegyekkel lehet bemenni a strandra.


A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt termálvízt. 1970 és 2013 között a Széchenyi Gyógyfürdő vizét vezették ide. Jelenleg a fürdő vízellátását a Béke kút és a Margitszigeti Magda kút biztosítja, széles körű gyógyszolgáltatást biztosítva vendégeinek.

– Egészen pontosan már tavaly megszabtunk egy kedvezményes árat, amelyet idén nem emeltünk. Ez azt jelenti, hétköznap egy felnőtt 2000, egy gyerek 1700 forintért mehet be a strandra, de vannak családi és délutáni kedvezményeink is.
A legfontosabb kérdés azonban az, meddig lesz még nyitva a strand, és mikor kell azt bezárni az építkezés miatt.
– Az biztos, hogy augusztus 31-ig nyitva lesz a Dagály, azaz egész nyáron jöhetnek hozzánk a pihenni vágyók. Sőt, egy különlegességgel is várjuk a látogatókat, hiszen mind a labdarúgó Európa-bajnokság, mind az olimpia idején 12 négyzetméteres ledfalon követhetik a vendégek a sporteseményeket, akár a hűsítő medencében ülve. (A strandon készült képeinket megtalálja a lokal.hu oldalon.)

13ker_belepok_dagaly

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.